Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2016 10:18

Altının gramı 114 lira sınırına yükseldi

Altının gram fiyatı, Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından uluslararası piyasada ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 114 lira sınırına çıktı.

Altının gramı 114 lira sınırına yükseldi
altın,altın gram fiyatı,

Altının gram fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından yükselişini devam ettiren ons fiyatının etkisiyle 113,96 lirayı gördü. 

Dün 110 lira seviyelerine kadar gerileyen altının gram fiyatı, Yellen'ın açıklamalarının ardından başladığı yükselişini bugün de sürdürerek 113,96 lirayı gördükten sonra şu dakikalarda 113,70 seviyelerinden alıcı buluyor. 

Yellen'ın açıklamalarının ardından yükseliş eğilimini sürdüren altının ons fiyatı ise bugün 1.214 dolar ile 9 ayın zirvesine çıktıktan sonra şu dakikalarda 1.207,80 dolar seviyelerinde seyrediyor. 

Yellen, Kongre'de yaptığı sunumda, varlık fiyatlarında yaşanan düşüşlerin, güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetiyle ekonomideki toparlanmayı daha az destekler hale geldiğini söyledi. Bu gelişmelerin ekonomiyi beklenenden kötü duruma getirmesinin faiz artış hızını düşürebileceğini belirten Yellen, buna karşın böyle bir yargıya varmak için henüz erken olduğunu, ekonomideki iyileşme ve enflasyondaki artışın hedeflerine doğru ilerlediğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...