Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2016 12:55

Altın rekora göz kırpıyor!

Altının gram fiyatı 117 liranın üzerini görürken, Kapalıçarşı`da çeyrek altının satış fiyatı 192 liraya çıkarken 193 liralık rekora göz kırpıyor.

Altın rekora göz kırpıyor!
altın, altın fiyatı, çeyrek altın, altın haberleri,

Küresel piyasalarda, azalan risk iştahı altına olan talebi artırırken, ons fiyatı yüzde 0,54 artışla 1.236 dolara yükseldi. Yurt içinde, ons fiyatındaki artıştan destek bulan altının gram fiyatı, dolar kurundaki sakin seyre karşın 117,30 liraya kadar yükseldikten sonra şu dakikalarda 116,70 lira seviyelerinde dengelendi. 

Dün gün içinde dolar/TL'nin 2,95'in üzerini test etmesinin etkisiyle tarihi zirvesine yakın 118,71 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, yurt içi piyasalar kapandıktan sonra petrol fiyatlarındaki toparlanmanın etkisiyle düşüşe geçerek günü 116,04 liradan tamamlamıştı.

Kapalıçarşı'da dün 195 lira seviyesini gören çeyrek altının satış fiyatı ise 190 liralara kadar gerilemesinin ardından şu dakikalarda tekrar 192 liraya yükseldi. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 785 lira seviyelerinde dengelendi.

Analistler, petrol fiyatlarının seyrinin küresel piyasalarda yatırımcıların risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, Brent petrolün varil fiyatının düşüşe geçerek 33,80 dolara gerilemesinin altın fiyatını desteklediğini kaydediyor.

Altının onsunda 1.235 dolar seviyesinin kısa ve orta vadeli teknik görünüm açısından önemli direnç olduğunu dile getiren analistler, bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda 1.255 dolar direncinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor. Analistler, bugün ABD'de başta dayanıklı mal siparişleri olmak üzere açıklanacak verilerin ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarının takip edileceğine değinerek, altının gram fiyatında, tarihi zirvesi olan 118,92'nin direnç konumunda olduğunu vurguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...