Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2016 20:57

Bakan Eroğlu'ndan Muş'a 11 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş'a 11 müjde ile geldiğini söyledi.

Bakan Eroğlu'ndan Muş'a 11 müjde
bakan eroğlu, muş, müjde,

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş'ta görev yapan amcasından dolayı kente sempati duyduğunu belirtti ve kente eli boş değil 11 müjde ile geldiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilikte düzenlediği toplantıda Muş'ta 72 milyon liraya mal olan 8 tesisin temelini atıp açılışını yapacağını söyledi. Murat'ın kolu Karasu'nun Muş Ovasını sular altında bıraktığı için amcasının vasiyet ettiğini anlatan Eroğlu, DSİ Genel Müdürü olunca hemen bununla ilgili projeler başlattığını ifade etti. Şimdi bu projenin 3'üncü etabının temelini atacaklarına işaret eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Muş'a gelirken eli boş gelmedim. 11 müjde ile geldim. Daha önce ki Muş gezimde 12 müjde vermiştim. Böylece Muş'a 23 tane müjde ile 174 milyon TL yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Bugün getirdiğimiz 11 müjdeden 4'ü DSİ'ye ait. 6 tanesi Orman teşkilatına ait. 1 tane meteoroloji tesisinden oluşmaktadır. DSİ'nin yapacağı projelerde dere ıslahı ve 25 bin dekar arazinin sulanacağı bir proje hazırladı. Muş-Hınıs-Ulusu sulama projesinin 3. kısmı hayata geçiriliyor, Çar çayı ıslahı, Korkut içerisindeki iki adet dere ıslahı yapılacak. Bu projelerden üç tanenin temelini bugün atacağız. Bin dekar alanda ağaçlandırma, 7 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi, 2 bin dekar alanda mera ıslahı yapacağız. 11 bin 890 dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacak. Orman Genel Müdürlüğü kalkınmada büyük destekler sağlayacak. Ceviz gibi gelir getiren alanlar oluşturulacak. Orman alanlarında vatandaşlara ceviz ve diğer gelir getiren türleri kura çekerek vatandaşlarımıza dağıtarak vatandaşlara 49 yıllığına vereceğiz. İlk olarak bu yıl 2 bin dekar alanda ve 68 bin adet badem, alıç, dut ve ceviz gibi gelir getirici fidanları dikip bunları kura çekerek vatandaşa teslim edeceğiz. "

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...