Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2014 14:04

Türkiye sınırındaki büyük tehlike

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Iğdır’da Metsamor Nükleer Santrali ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye sınırındaki büyük tehlike
enerji bakanı taner yıldız,türkiye,sınır,büyük tehlike,nükleer tehlike,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Metsamor Nükleer Santrali'ne ilişkin, "Bizler uluslararası bütün arenada Metsamor Nükleer Santrali’nin kapatılması için girişimlerde bulunuyoruz. Merkezi Avusturya’da bulunan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’na da konuyu bildirdik" dedi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Iğdır’da Metsamor Nükleer Santrali ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldız, "Bizler uluslararası bütün arenada Metsamor Nükleer Santrali’nin kapatılması için girişimlerde bulunuyoruz. Merkezi Avusturya’da bulunan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’na da konuyu bildirdik. 1980 yılında devreye giren bu santralin 30 yıllık ömrü var. Artık bu santral ömrünü doldurdu. Behemehal kapatılması lazım. Bu santral Iğdır’ın merkezine 31 km, sınıra 16 km mesafede. Bu manada uluslararası ve toplumsal bir ayrıcalık oluşturmamız lazım. Ben İstanbul Taksim’de eylem yapan arkadaşlarımıza birazcık da Iğdır’a gelip Metsamor’la alakalı yapacakları eylemi genişletmelerini isterim, bari hayırlı bir iş yapmış olurlar. Biz 3. nesil ve 60 yıllık ömrü olan, bütün teknolojileri ve bütün güvenlik ve korumayla alakalı işlemleri yapılmış en güvenilir santrali kuruyoruz. Ama 1960’ların, 70’lerin modelindeki ve 80’de açılan bu santrali çalıştırmak doğru değil. Böylece İstanbul Taksim’deki arkadaşlarımız doğru çevre ve enerji politikalarına katkı yapmış olurlar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...