Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Nisan 2014 11:57

Artık düşük puanla da memur olunabilecek

Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni sistem, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) düşük puan alanların da memur olmalarını sağlayacak

Artık düşük puanla da memur olunabilecek
hükümet,memurluk,kamu personeli seçme sınavı,düşük puan alanlar,

Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni sistem, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) düşük puan alanların da memur olmalarını sağlayacakTakvim'e bilgi veren uzmanlar, sistemi şöyle anlattı: "Mevcut durumda KPSS'yi kazanıp bir kuruma girenler, yüksek puanları sebebiyle başka kurumlara da başvuruyor. Sonra oraya da gitmiyor. Hem hizmet açığına yol açıyor hem daha düşük puanla girilebilen kurumlarda puanı yükseltiyor. Bunun önüne geçilecek." Uzmanlar, çalışmayla, KPSS puanıyla bir kuruma giren personelin sadece 1 defa başka kurumu seçebileceğini, böylece 2 kurumdan fazla tercih yapılamayacağını belirtti. Sistem devreye girdiğinde KPSS'den daha düşük puan alan binlerce genç için memurluk yolu açılmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...