Tgrt Haber
15 Ocak 2015 08:30

Son indirimlerin ardından bir depoda kaç lira fark etti

Benzinde son iki günde yapılan toplam 9 kuruşluk indirimle, fiyatlar litre başına 7 ayda 1 lira 5 kuruş düştü. Arabaların deposu da 58 lira daha ucuza dolmaya başladı.

Son indirimlerin ardından bir depoda kaç lira fark etti
benzin,indirim,fiyatlar,litre başı,araba,indirimler,ham petrol,

Ham petrol fiyatlarında, geçen yıl haziran ayında 115 doları görmesinin ardından başlayan düşüş trendi, yeni yılla birlikte hız kesmedi.
Petrol fiyatlarının 45 dolar seviyesine yaklaşmasıyla yurt içinde de akaryakıt fiyatlarında sadece son iki günde 9 kuruşu bulan indirim yaşandı. Salı günü 6 kuruş düşen benzin fiyatlarını akaryakıt şirketleri dün de benzinin litresinde 3 kuruş, motorinin litresinde de 9 kuruş indirim yaptı. Böylece, haziran ayında litresi 5.12 lira olan benzin fiyatları 4.07 liraya gerilemiş oldu. Litrede 1 lira 5 kuruş liraya ulaşan benzinin fiyatı da depoya yansıdı. Geçen yıl haziranda 281 liraya dolan 55 litrelik bir araç deposu, son indirimle 223 liraya dolmaya başladı. Yani depolar 58 lira ucuzladı. Aynı dönemde motorinin de litresi 90 kuruş ucuzladı.
YILDIZ'DAN PETROL HESABI
Benzin fiyatlarındaki düşüşle alakalı Enerji Bakanı Taner Yıldız "Rafineriye giren ham madde ile rafineriden çıkan ham maddenin düşüş oranı aynı değil. Türkiye'ye has bir yapı var, benzin fiyatları İtalya'da hangi oranda düştüyse Türkiye'de de o oranda düşüyor. Dövizle alıp TL'yle sattığımız için fark koymak zorundayız" diye konuştu.
Katıldığı Enerji Verimliliği Haftası'nın açılış programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşün, vergilere indirim olarak yansımadığı tartışmalarına ilişkin, "Eğer biz 45-46 milyar lira civarında yıllık benzin kullanımından dolayı bir vergi tahsilatı yapıyorsak, bu 77 milyonumuza aktarılan bir rakamdır. Bu vergiler alınıp bir kenara bırakılmıyor, vatandaşın hizmetine sunuluyor. Vergi 77 milyon insanın kullanımına harcanıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...