Tgrt Haber
19 Mart 2015 08:47

FED kararı açıklandı, piyasalar hareketlendi!

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 1.532,67 puanlık yükselişle 81.474,94 puandan başladı.

FED kararı açıklandı, piyasalar hareketlendi!
Borsa İstanbul, fed kararları

Borsa İstanbul'da pay piyasaları dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1,92 değer kazandı. Açılışta, bankacılık endeksi yüzde 2,97, holding endeksi yüzde 1,66 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endekslerinin güne yükselişle başlaması dikkati çekerken en fazla kazandıran sektör ise bankacılık oldu.

Hafta başından beri yükseliş eğilimi dikkati çeken BIST 100 endeksi dün 80.000 puan seviyelerinde yatay bir seyir izleyerek Fed kararlarını bekledi. Dün 2,62 seviyelerinde yatay seyreden dolar/TL, Fed kararlarının ardından bugün bankalararası piyasada 2,58'in hemen üzerinde işlem görüyor. Analistler, son bir aydır döviz kurlarına duyarlı hareket eden BIST 100 endeksinin dolar/TL'nin düşüşü ile güne pozitif başladığını belirterek, teknik olarak 82.500 seviyesinin önemli direnç olarak izleneceğini kaydediyor.

Fed'in dün sona eren Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faizlerde değişiklik yapılmazken, üyeler "sabırlı" ifadesinin kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi. Sabırlı ifadesinin kaldırılmasının FOMC'nin faiz artışına ne zaman başlanacağına karar verdiği anlamına gelmeyeceği kaydedilen karar metninde, "Komite, faiz artışına iş gücü piyasasının daha fazla iyileşme gösterdiğinden ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaştığından emin olunduğunda başlanmasının uygun olacağını öngörüyor" ifadesine yer verildi.

Bildiride dikkati çeken ve piyasaları pozitif etkileyen en önemli noktalardan biri de Fed başkanlarının yıl sonuna ilişkin fonlama oranı beklentisinin yüzde 1,125'ten yüzde 0,625'e inmesi oldu. Açıklamaların ardından dolar endeksi 100 sınırından 97,21'e kadar gerilerken, ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri ise yüzde 2,05'ten yüzde 1,90'a düştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...