Tgrt Haber
05 May 2015 13:21

Yemeksepeti 589 milyon dolara Delivery Hero'ya satıldı

Yemeksepeti, online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından 589 milyon dolara satın alındı.

Yemeksepeti 589 milyon dolara Delivery Hero'ya satıldı
Yemeksepeti, Delivery Hero,

Yemeksepeti açıklamasına göre; Delivery Hero, 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden yemeksepeti hisselerinin tamamını bünyesine kattı. Bu satın alma aynı zamanda global online yemek siparişi sektöründeki en büyük işlem olma özelliğini taşıyor.
Operasyonlarının bulunduğu 28 ülkenin birçoğunda pazar lideri konumundaki Delivery Hero, yemeksepeti satın alımıyla aktif olduğu ülke sayısını 32'ye çıkardı. Delivery Hero böylece 100 binden fazla partner restoran üzerinden, aylık yaklaşık 10 milyon siparişe aracılık edecek.
Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, mevcut görevini sürdürecek. Aydın ayrıca, Delivery Hero'nun yönetiminde aktif rol üstlenerek şirketin global büyümesine de katkı sağlayacak.
Aydın, 2001 yılında 4 kişiyle hayata geçirdikleri Yemeksepeti'nin, bugün 400 kişilik bir ekiple 7 gün 24 saat birçok insanın hayatını kolaylaştırdığını ifade etti. Dünyaya örnek olacak bir iş modeli kurmanın ve insanların alışkanlıklarını değiştirmenin gurur verici olduğunu dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
"Bu yatırım, Türk internet ekosistemi için önemli bir adım olmanın ötesine geçiyor ve Yemeksepeti'nin dünya standartlarında bir internet devi olduğunu kanıtlıyor. 15 yıllık geçmişimizde yerli ve global birçok farklı yatırımcı tarafından teklifler aldık. Fakat hep doğru zaman ve partneri bekledik. Global hedefleri, iş yapış tarzı ve kurumsal kültürü bizimle bu denli örtüşen bir iş ortağıyla yolumuza devam edecek olmak, bizi çok heyecanlandırıyor. Şimdi artık 15 yıllık deneyim, teknik bilgi ve bize has inovatif iş yaklaşımımızı, Delivery Hero ile daha geniş coğrafyalara yayma zamanı."

Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg ise bu sektördeki birçok şirketi analiz ettiklerini, şimdiye kadar Yemeksepeti'nin gösterdiği performans kriterlerine yaklaşabilen bir örnekle karşılaşmadıklarını belirterek, "Yemeksepeti, bu iş modelinin gelişmekte olan pazarlarda ne kadar başarılı olabileceğini Türkiye ve bölgede kanıtladı" değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...