Tgrt Haber
04 Şubat 2014 13:45

TMSF'nin el koyduğu BMC satışa çıkartıldı

TMSF resmi gazetede yayınladığı habere göre Mehmet Karamehmet'in borcuna karşılık olarak el koyduğu BMC şirketini tam 985 milyon lira'ya satışa çıkarttı.

TMSF'nin el koyduğu BMC satışa çıkartıldı
BMC,satış,ihale,tmsf,resmi gazete,

BMC için belirlenen muhtemel bedel ise 985 Milyon lira oldu. Resmi Gazete'de yer alan duyuruya göre, TMSF Mayıs 2013'te Mehmet Emin Karamehmet'in borçlarına karşılık el koyduğu BMC 'yi satışa çıkardı.BMC için muhammen bedel 985 milyon lira olarak belirlenirken, satış ihalesine katılacak olanların 98.5 milyon lira teminat yatırması gerekiyor. İhale 10 Nisan saat 11.00'de TMSF'nin Esentepe'de bulunan merkezinde yapılacak.Kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ihale, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. İhalede kazanan firma açık artırma ile belli olacak.
TMSF EL KOYMUŞTU
TMSF, 18 Mayıs'ta Mehmet Emin Karamehmet’e ait Çukurova Grubu’na bağlı Show TV ve BMC’ye aynı anda el koymuş ve gerekçe olarak Çukurova Grubu'nun borçlarını ödememesini göstermişti. BMC ayrıca son dönemde ödenemeyen alacaklarla gündeme gelmiş, örgütlü sendika maaşlar ödenmediği için uzun süre eylem yapmıştı
DAVALAR SÜRÜYOR
TMSF'nin satışa çıkardığı BMC ile ilgili çok sayıda devam eden dava bulunuyor. Davaların bir bölümü iflas istemi ile açılmış durumda. Anılan davalardan birini de geçtiğimiz yıl Katmerciler Araç Üstü Ekipmanlar A.Ş. açtı. Katmerciler'in avukatı Aydın Buğra İlter, bir kısım borçların ödendiğini bir kısım borcun ise devam ettiğini kaydetti. Av. İlter, BMC'ye el konulduktan sonra iktisadi bütünlük konumuna getirildiğini, TMSF mevzuatı gereği iktisadi bütünlük konumundaki BMC ile ilgili açılan davalarda mahkemelerin "iflas" kararı veremeyeceğini, açılan davaların ise satışa engel olmayacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...