Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2015 13:08

Altında şaşırtan hareket

İzmir`de, özellikle nişan, düğün ve sünnet törenlerinin yapıldığı yaz sezonunu dört gözle bekleyen kuyumcularda, Ramazan ayı nedeniyle durgunluk yaşanıyor.

Altında şaşırtan hareket
altın,

İşyerinin kapısı önünde müşteri yolu gözleyen kuyumcu esnafı, sezon bitmeden önce işlerin açılmasını bekliyor. Kemeraltı Çarşısı'ndaki kuyumcu esnafından Osman Coşgun, Ramazan ayı dolayısıyla nikah, düğün ve nişanlarda düşüş olduğunu belirterek, "Ramazan, yaz aylarına geldiğinden birçok kişi düğünleri bayram sonrasına erteliyor. 
Havaların sıcak olmasından dolayı çarşıya alışverişe gelen de olmuyor. Sektör olarak bu durumdan olumsuz yönde etkilenirken, hala hükümetin kurulamaması ve belirsizlik de bunun daha fazla hissedilmesine neden oluyor. Bayrama bir hafta kala işlerin açılmasını umut ediyoruz" dedi.
Kemeraltı Görkem Kuyumculuk'un sahibi Hüseyin Nas, satışların seçimden önce durduğunu ve Ramazan ayının gelmesi ile birlikte işlerin iyiden iyiye kesildiğini belirterek, "5 aydır işler iyi gitmiyor. Büyük bir durgunluk yaşıyoruz. Zaten düğün mevsimlerinin yoğun olduğu temmuz , ağustos ve eylül aylarında iş yapıyorduk. Temmuz ayında bir yandan oruç bir yandan sıcaklar kayıpla gidiyor. Sadece önümüzde iki ayımız kaldı. Kimse önünü göremiyor, alışveriş de yapmıyor. Tek umut hükümetin kurulması ve piyasaların açılması" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...