Tgrt Haber
22 Nisan 2021 11:39

“Mayıs-Haziran’da coinler batacak”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber canlı yayınında ekonomi gündemini değerlendirdi. Memiş, kripto para piyasasının Mayıs-Haziran aylarında büyük çöküşe geçeceğini söyledi. Doların çok yükseleceğini ve 2021’de 9 lira seviyesinin üzerini göreceğini ifade eden Memiş, yılsonuna doğru ise dolarda çift haneli rakamların görülebileceğini söyledi.

“Mayıs-Haziran’da coinler batacak”
islam memiş,ekonomi

KRİPTO PARA YATIRIMCILARINA UYARI
Gündemdeki kripto para borsasındaki 391 bin kişinin mağdur olduğu Thodex vurgunuyla ilgili bu hikayelerin, saadet zincirinin bitmediğini ve insanların dolandırıcıların arkasından koştuğunu söyleyen Memiş, “Kripto para piyasasına yatırım yapmak isteyenlerin aracı kurumlara dikkat etmesi gerekir. Dünya ekonomik finans sisteminde ciddi bir kriz var. Yatırımlarınıza sahip çıkın. Mayıs-Haziran’da coinlerde büyük çöküş yaşanacak” dedi. 

“DOLAR YILSONUNDA ÇİFT HANELİ RAKAMLARA ULAŞABİLİR”
Dolardaki yükselişle ilgili artık düşük bir döviz kuru görülmesinin mümkün olmayacağını, doların çok yükseleceğini ve bu yıl özellikle 9 lira seviyesinin üzerini görebileceğini hatta yılsonunda çift rakamların görülebileceğini söyleyen Memiş, “Dolar’da daha yüksek rakamları göreceğiz. 9 lira seviyesi bu yıl yakın zamanda sürpriz olmamalı” dedi.

KÜRESEL ISINMA KITLIĞI GETİRECEK
2021 yılı ekonomisiyle ilgili “Hem ekonomik hem sosyal anlamda her geçen yılımızı arayacağımız yıllar olacak. Küresel ısınma beraberinde kıtlık ekonomisini getirecek. Dünyanın en büyük belası 2022-2023 yıllarında kuraklık ve gıda enflasyonu olacak. Kuraklığın getirmiş olduğu gıda enflasyonuna karşı şu anda gelişmiş ülkeler depolarına ciddi bir tahıl-gıda stoku yapıyor. 2021 yılında en çok konuşulacak konulardan bir tanesi kıtlık ekonomisi ve beraberinde de gıda enflasyonunun hane halkı üzerindeki olumsuz etkisi olacak” dedi.

BORSA’DAKİ DÜŞÜŞÜN SEBEPLERİ
Son bir haftada borsadaki düşüşün sebeplerini yerli ve yabancı yatırımcıların borsadan çıkışlarına bağlayan Memiş, “Özellikle küresel borsalarda, gelişmiş ülkelerin borsalarında Mayıs-Haziran aylarında büyük çöküşler görebiliriz. Bu da gelişmekte olan ülke borsalarının tekrar satıcılı bir seyirde günler geçirmesine neden olabilir. Doların bir miktar değer artıracağını borsanın da bir miktar değer kaybedeceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden dolar karşısında rakamları takip etmenin daha faydalı olacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...