Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2015 11:16

`Petrol 20 dolara inebilir`

Petrol fiyatlarındaki düşüşün yeni dip noktası için 20 dolar telaffuz edildi.

`Petrol 20 dolara inebilir`
petrol fiyatı, petrol, fiyatlar,

ABD’li banka Citi’nin emtia küresel araştırma şefi Ed Morse, petrol piyasasındaki arz fazlası dikkate alındığında, emtiadaki düşüşte sona gelinmediğini belirtti. Morse, petrolün varil fiyatının 20 dolara kadar inebileceğine işaret etti.
Analist, “Petrol fiyatlarındaki düşüşte sona gelindi demek imkansız. Piyasadaki aşırı arzdan dolayı ham petrolün fiyatı 40 doların bile altına, bir süre 20 dolara kadar bile düşebilir” dedi. Morse, “Petrol fiyatları  ilk çeyreğin sonu ikinci çeyreğin başı gibi 40 dolarda dengelenmeli” diye devam etti. 
Citi, Brent petrolün 2015’teki fiyatını 54 dolar olarak revize etti, daha önceki tahminleri 63 dolar seviyesindeydi.  Morse, “OPEC üyeleri Venezuela ve Nijerya gibi ülkelerdeki arz fazlası dikkate alındığında, petrolün varil fiyatında 50 dolar seviyesi sürdürülebilir” diye devam etti.(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...