Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2013 10:33

1,1 milyar işçi günlük 4 dolara çalışıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), gelişmekte olan ülkelerdeki işçilerin yüzde 42'sine karşılık gelen 1,1 milyar kişinin günlük yaklaşık 4 dolarla geçimini sürdürdüğünü bildirdi.

1,1 milyar işçi günlük 4 dolara çalışıyor
1,1 milyar işçi, günlük 4 dolara çalışıyor, uluslararası çalışma örgütü, ılo, işçi,

AA muhabirinin ILO'nun 2013 yılı işçi görünümü raporundan derlediği bilgilere göre, örgüt 2016 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği “En Kötü Biçimdeki Çocuk İşçiliğine Son Verme” hedefinden uzak bir seyir izliyor. Dünya genelinde çocuk işçi sayısı 2000 yılından bu yana 246 milyondan 168 milyona düşüş gösterse de ve bu rakam  ILO'nun 2016 yılı hedefleri için yeterli değil. Dünya genelinde genç işsiz sayısının  2013 yılında 73,4 milyon olması beklenirken, bu rakam da genç işsiz sayısının en fazla olduğu 2009 yılındaki seviyeye yaklaşmış durumda. ILO'ya göre dünya genelinde çoğunluğu kadınlardan oluşan 50 milyon kişi hizmetçi olarak çalışıyor. Hizmetçiler, bir çok ülkede diğer işçilerden daha fazla çalışmalarının yanında onların faydalandığı haklardan yararlanamıyor.
Gelişmekte olan ülkelerdeki işçilerin yüzde 42'si "Orta Tabaka" sınıfından oluşuyor ve bu da 1,1 milyar işçiye denk geliyor. Söz konusu sınıfta bulunan işçiler, günlük 4 dolardan biraz daha fazla bir miktarla geçimini sürdürüyor. Dünya çapında, iş kaynaklı ölümler mesleki hastalıklardan kaynaklanıyor. Ayrıca, dünya üzerinde her dakikada 4 işçi, iş kaynaklı hastalık veya kazalardan dolayı hayatını kaybediyor. Bunun yanında her dakika 640 işçi iş kazası geçiriyor. Bugün dünya üzerinde 232 milyon kişi kendilerinin ve ailelerinin daha iyi bir hayat sürmesi için memleketlerinden ya da ülkelerinden terk başka ülkelere göç ederek, çalışmaya gittikleri yerlere ekonomik anlamda önemli katkılar sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...