Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2021 11:58

1 milyarlık Bitrota vurgununda ilk şüpheli yakalandı

Kayseri'de 30 bine yakın kişiden 1 milyar lira civarında para toplayarak kayıplara karışan kripto para borsası Bitrota’nın sahiplerden K.A. yakalandı.

1 milyarlık Bitrota vurgununda ilk şüpheli yakalandı
bitcoin,bitrota

Merkezi Kayseri'de olan Bitrota'nın sahiplerinden K.A  Antalya'da gözaltına alındı. Milyarlık kripto vurgununun şüphelisi İstanbul'a siber şubeye getirilecek.

YÜKSEK KAZANÇ VAAT ETTİLER

3 yıl önce Kayseri'de şirket kuran K.A. ve H.Ö, geçen yıl "Bitrota" adındaki Kripto Para borsasını devreye almış ve yatırım yapanlara yüksek kazanç vaadinde bulunmuştu.

Kripto para borsasının kısa bir süre önce çökmesi üzerine mağdur olan vatandaşlar, suç duyurusunda bulunmuştu. Bu kapsamda, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz çarşamba günü şirketin yöneticileri K.A. ve H.Ö. hakkında soruşturma başlattı. 2 şirket yöneticisinden K.A, Antalya'da yakalandı. K.A, işlemlerinin ardından İstanbul siber şubeye getirilecek.

1 milyarlık Bitrota vurgununda ilk şüpheli yakalandı

İki şirket yöneticisinden K.A, Antalya'da yakalandı. K.A, işlemlerinin ardından İstanbul siber şubeye getirilecek.

Kayseri’de yaşayan K.A ve Avusturya vatandaşı H.Ö, 3 yıl önce Endless Yazılım Teknoloji A.Ş. adında şirket kurdu. Şirket geçen yıl aralık ayında ‘Bitrota’ adındaki kripto para borsasını devreye soktu.

BITROTA VURGUNU NEDİR?

Çok sayıda vatandaş, kripto para borsasına yatırım yaptı. Yatırım yapan kişilere aylık yüzde 30 kazanç vaat edildi. Nisan ayında düzenlenen ve binlerce kişinin yatırım yapmasını sağlayan kampanya döneminde ise yüzde 45 kazanç vaat edildi. Sisteme yeni yatırımcı kazandıranlara da yüzde 25 gelir garantisi verildi. Kısa sürede yatırımcısı çoğalan sisteme binlerce kişi para yatırdı.

30 BİNE YAKIN KİŞİ SİSTEME PARA YATIRDI

Kısa süre içinde katılımcı sayısı çığ gibi büyüdü. İddiaya göre 30 bine yakın kişi sisteme para yatırdı. Hatay’da bir dizi ofisin kurulması nedeni ile bu ildeki katılımcı sayısı ise oldukça fazla. Galerideki araçlarını satıp sisteme para yatıran olduğu gibi, büyük baş hayvanlarını satan hatta, iş yerini satıp üstüne bir de çevresine borçlanarak para yatıran da var. Sisteme para yatıran kişilerden biri, bir savcının dahi para yatırdığını öne sürdü.

Yatırım sonrası işlerini büyüten şirket, genel merkezini geçen ocak ayında Kayseri’den İstanbul’a taşıdı. Yeni gelenlerin parası ile ilk girenlerin parasının ödenmesine dayalı çalıştığı anlaşılan sistem, birkaç ay içinde çöktü. Bunun üzerine paralarını alamayan yatırımcılar Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek K.A ve H.Ö hakkında suç duyurusunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...