Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2020 10:12

1 Milyon Yazılımcı Projesi'ne yoğun ilgi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "1 Milyon Yazılımcı Projemiz, gençlerimizin büyük teveccühüyle karşılaştı. Başvuru sayısı 1 haftada 451 bine ulaştı" dedi.

1 Milyon Yazılımcı Projesi'ne yoğun ilgi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,,1 Milyon Yazılımcı Projesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, projedeki gelişmelere ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Projeye yoğun ilgi olduğuna dikkati çeken Albayrak, "1 Milyon Yazılımcı Projemiz gençlerin büyük teveccühüyle karşılaştı. Başvuru sayısı 1 haftada 451 bine ulaştı. Bilişim firmaları ve üniversitelerden destek mesajları alan projemiz, yakında gençlerimizi heyecanlandıracak sürprizlerle yoluna devam edecek." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 1 Milyon Yazılımcı Projesi kapsamında, kamuda ve özel sektörde, bilgi teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyenlerin öz geçmişlerinin toplanacağı bir havuz oluşturuluyor.

İşverenler, proje kapsamında kimin, hangi eğitimi, kaç puanla bitirdiğini görüp kendilerine en uygun adayı seçebilecek. 

Uygulama, sektörlerin yazılımcı ihtiyacına karşılık verirken, projeye dahil olan vatandaşların öz geçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması da amaçlandı.

ye Bakanı Berat Albayrak, projedeki gelişmelere ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...