Tgrt Haber
01 Ocak 2022 15:27

Akaryakıt fiyatlarına zam! 1 Ocak benzin, dizel, LPG litre fiyatları ne kadar oldu?

1 Ocak akaryakıt zamları ile yılın ilk gününe zam haberleriyle başlandı. 2022 yılının ilk günü birçok zam haberleri gelirken akaryakıt da zamdan nasibini aldı. Dolar kurunun aşırı yükselmesiyle birlikte akaryakıtlara da ciddi oranlarda zam yansıtılmıştı. Zamlanan akaryakıt fiyatlarında indirime gidilmişti ancak pompaya yansıtılmamıştı. Doların düşmesiyle akaryakıta da indirim gelmesi beklenirken 1 Ocak itibariyle yeni bir zam haberi geldi. Yeni yıla zam haberleriyle uyanan vatandaş akaryakıt fiyatlarına ne kadar zam geldiğini merak ediyor. Peki, akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? 1 Ocak benzin, dizel, LPG litre fiyatları ne kadar oldu? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir benzin, LPG ve motorin (dizel) fiyatlarında son durum…

Akaryakıt fiyatlarına zam! 1 Ocak benzin, dizel, LPG litre fiyatları ne kadar oldu?
benzin,akaryakıt,LPG,motorin,dizel,akaryakıta zam,benzin ne kadar oldu,akaryakıt fiyatları,EPGİS,zam

Yeni yıla gözlerini zam haberleriyle açan araç sahipleri akaryakıtın ne kadar olduğunu araştırıyor. Yeni yılın ilk saatlerinde yapılan benzin zamları an itibariyle vatandaşların gündeminde. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), 31 Aralık akşam saatlerinde 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatlarına zam geleceğini duyurmuştu. Benzin fiyatlarına 31 Aralık'ta gelen zam fiyatlarını, motorin ve LPG otogaz zammı takip etti. Akaryakıt alacak araç sahipleri 1 Ocak güncel akaryakıt fiyatlarını merak ediyor. Peki, benzin ne kadar oldu? LPG ve motorin litre fiyatları kaç TL? 1 Ocak benzin, motorin, LPG otogaz litre fiyatları ne kadar oldu?Güncel benzin, motorin, LPG otogaz fiyatları ile ilgili tüm detaylar…

YENİ YILIN İLK GÜNÜNDE AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bu gece yarısından itibaren motorine 1,29, benzinde 0,61, LPG’ye ise 0,78 TL zam yapıldığını duyurdu.

Akaryakıt fiyatlarına zam! 1 Ocak benzin, dizel, LPG litre fiyatları ne kadar oldu?

EPGİS, 31 Aralık Cuma akşam saatlerinde yayınladığı duyuru ile akaryakıt fiyatlarına 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere zam geldiğini duyurdu. EPGİS tarafından yapılan açıklamada "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 01/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

  • Motorinde 1,29
  • Benzinde   0,61
  • LPG’de       0,78  TL/LT

Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL’DA BENZİN, LPG VE MOTORİN (DİZEL) FİYATLARI NE KADAR OLDU?

1 Ocak 2022 itibariyle İstanbul’da benzin, 12,31 liradan 12,92 liraya, LPG fiyatları 98 liradan 8,76 liraya ve motorin ise 11,45 liradan 12,74 liraya yükseldi.

ANKARA’DA BENZİN, LPG VE MOTORİN (DİZEL) FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ankara'da ortalama 12,37 liradan satılan benzinin litre fiyatı 12,98 liraya, 11,51 liradan satılan motorinin litre fiyatı 12,80 lira ve LPG’nin fiyatı 8,02 liradan 8,80 liraya yükselmiş oldu.

İZMİR’DE BENZİN, LPG VE MOTORİN (DİZEL) FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Benzinin litre fiyatı İzmir'de 12,39 liradan 13 liraya, motorin (dizel) 11,53 liradan 12,82 liraya ve LPG 7,86 liradan 8,64 liraya yükselecek.

Akaryakıt fiyatlarına zam! 1 Ocak benzin, dizel, LPG litre fiyatları ne kadar oldu?

BENZİN LİTRE FİYATI KAÇ TL OLDU?

1 Ocak'tan itibaren Ankara'da ortalama 12,37 liradan satılan benzinin litre fiyatı 12,98 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 12,31 liradan 12,92 liraya, İzmir'de 12,39 liradan 13 liraya çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

akaryakıt fiyatlarında yapılan indirim pompaya yansıtılmamıştı. Vatandaşlar akar yakıta indirim yapılmasını beklerken son olarak Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinin litre fiyatına 68 kuruş zam yapıldığını açıkladı. Benzinin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Akaryakıt fiyatlarına zam! 1 Ocak benzin, dizel, LPG litre fiyatları ne kadar oldu?

EPGİS tarafından yapılan açıklamada, "Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur" denildi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 31/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 68 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."

Akaryakıt fiyatlarına zam! 1 Ocak benzin, dizel, LPG litre fiyatları ne kadar oldu?

İNDİRİM POMPAYA YANSIMAMIŞTI

Geçen hafta benzine 1.63 TL, motorine ise 1.65 TL tutarında indirim yapılmıştı. Ancak kurdaki düşüş sonrası yapılan indirimler pompa fiyatlarına yansımamıştı.

İndirimin pompa fiyatlarına yansımayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi. 24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 1,63, Motorinde 1,65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV'de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...