Tgrt Haber
11 Nisan 2020 09:18

11 Nisan Cumartesi Tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?

Dünya üzerindeki salgın nedeniyle piyasalardaki hareketlilik sürerken bu kapsamda altın fiyatları ile ilgili gelişmeleri de birçok vatandaşın yakından takip ettiği konular arasında yerini alıyor.

11 Nisan Cumartesi Tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?
altın fiyatları,altın fiyatı,çeyrek altın ne kadar,yarım altın ne kadar,11 nisan altın fiyatları

Hafta sonu birçok vatandaşın gündeminde yer alan son dakika altın fiyatları üzerindeki iniş ve çıkışlar yakından takip edilmeye devam ediyor. Corona virüsü salgını finansal varlıklarda ciddi bir hareketlenmeye sebep olurken küçük ve büyük ölçekli yatırımcıların güvenli limanı sarı metal haftayı yükselişle kapattı. 

11 Nisan Cumartesi Tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?

11 NİSAN BUGÜN ALTIN FİYATLARI NE KADAR? YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?
İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, "Altın fiyatlarında öyle anlaşılıyor ki bir süre daha iniş ve çıkışlı trendi yaşayacağız. Yeni rekorlar sürpriz olmayacağı gibi, kar realizasyonu ve koronavirüsle ilgili olumlu haberler sonucunda altının onsunda 1,400 dolar rakamlarını da yeniden görebiliriz." dedi.

Atayık, AA muhabirine altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Piyasaların rekor fiyat seviyelerinin bile anlamını yitirdiği bir zaman dilimi yaşadığını anlatan Atayık, altının iki haftadır rekor üzerine rekor kırdığını söyledi.

Altının ons fiyatının seneye 1,517 dolardan başladığını anımsatan Atayık, fiyatın koronavirüs endişelerinin artması nedeniyle 9 Mart'ta 1,680 dolara yükseldiğini kaydetti.

Altının ons fiyatının 19 Mart'ta yeniden 1,471 dolara kadar gerilediğini ifade eden Atayık, 6 Nisan tarihinde ise fiyatın 1,677 seviyesine kadar çıktığını hatırlattı.

11 Nisan Cumartesi Tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Ülkemizde en çok tercih edilen altın türleri arasında çeyrek altın vardır. Çeyrek altın genelde düğünlerde bir numaralı armağan olarak da dikkat çeker. Çeyrek altın bugün 582,10 'den alınırken 596,10 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN VE TAM ALTIN FİYATLARI

Yarım altın genelde uzun vadeli birikim aracıdır. Yarım altın bugün 1.160,60 TL'den alınırken 1.191,90 TL'den satılıyor.

Tam altın fiyatlarında ise son durum şu şekilde; 2.038,28 TL'den alınan tam altın 2.079,29 TL'den alınıyor.

CUMHURİYET ALTINI

ALIŞ: 2.110,00

SATIŞ: 2.142,00

GRAM ALTIN

ALIŞ: 362,50

SATIŞ: 363,48

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...