Tgrt Haber
14 Aralık 2021 09:54

14 Aralık euro ve dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı? İslam Memiş dolar tahmini

Dolar fiyatı Merkez Bankası PPK toplantısı ardından açıklanacak faiz kararına odaklandı. Dün dolar 14 sınırını aşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan TCMB başkanı Şahap Kavcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüştü. Peki dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı? İşte İslam Memiş dolar tahmini.

14 Aralık euro ve dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı? İslam Memiş dolar tahmini
islam memiş,,dolar,,dolar fiyatı,,merkez bankası,,faiz kararı,

Türkiye'de ve dünyada merkez bankaları yılın son faiz kararlarını açıklayacak. Dolar fiyatı Merkez Bankası faiz kararı yanında gün içinde yurt içi ve yurt dışından gelecek verileri bekliyor. Merkez Bankası dün 14 TL sınırının aşılmasıyla 4.kez ‘sağlıksız fiyatı oluşumu nedeniyle’ dolar fiyatına müdahale etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de MB başkanı Şahap Kavcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve kamu bankaları genel müdürleriyle bir araya geldi. İşte 14 Aralık Salı dolar fiyatında son durum. 

MERKEZ BANKASI KARARI ÖNCESİ DOLAR KAÇ TL? 

Dolar dün sabah saatlerinden 14 TL sınırı aşarak tarihi zirvesini 14,63 TL seviyelerine taşıdı. Merkez Bankası ‘’Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur’’ açıklamasıyla piyasalara müdahale etti. Merkez Bankası müdahale miktarı ise bilinmiyor. 2021 yılı başında 7,40 seviyelerinde olan dolar sene sonuna doğru yükseliş oranı yüzde 93 oldu. Kur dün ise yüzde 4,5 oranında yükseldi. Peki 14 Aralık Salı dolar kaç TL? 

Dolar 14,12 TL’den alıcı buluyor. 

14 Aralık euro ve dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı? İslam Memiş dolar tahmini

TCMB FAİZ İNDİRİMİ YAPACAK MI? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dolar fiyatı eylül ayından bu yana faiz indirimi kararı uyguluyor. İndirim kararı öncesi dolar 8,62 seviyelerinden işlem görürken dün 14 TL sınırı aşarak 14,63 TL rekorunu gördü. Piyasalar dolar/TL kuru için Merkez Bankası faiz kararına odaklandı. 
Analistler Merkez Bankası’nın TCMB faiz kararının 100 baz puan indirim olacağı yönünde. Faiz ve enflasyon makasının giderek açılması, üretici fiyatlarındaki rekor seviyelerin tüketiciye gelecek aylarda yansıyacağı ve dövizdeki yüksek seviyeler nedeniyle enflasyonun 2022'in ilk çeyreğinde daha da artacağı tahmin ediyor.

Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 16 Aralık Perşembe günü açıklanacak. 

İSLAM MEMİŞ DOLAR YORUMU 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ''Tahminlerin gerçekleşmediği ve öngörünün olmadığı bir döneme girdik. En kötüsü buydu. Bundan sonraki süreçlerde Gözümüz TCMB’de olacak'' dedi. Memiş Merkez Bankası faiz indirimi kararı devam edecek mi sorusuna ''Israrla düşük faiz politikasını devam ettirmeye niyetliler. Ancak ’faiz indirimine uzun bir süre ara vereceğiz’ söylemleri gelebilir'' ifadelerine yer verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...