Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2021 09:59

16 Aralık gram altın ne kadar? Dolardaki zirve ile gram altın rekor kırdı!

Küresel altın fiyatları aşağı yönlü hareket ederken yurt içinde dolar fiyatının rekor tazelemesi gram altın da rekor getirdi. Fed faizi sabit tutarken altın fiyatlarındaki Fed belirsizliği kalktı. Ancak dolar/TL kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle gram altın rekorunu yeniledi. Bir süredir kafası karışık olan yatırımcılar için İslam Memiş altın tahmini yaptı. Peki gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL? İslam Memiş altın tahmini ne oldu?

16 Aralık gram altın ne kadar? Dolardaki zirve ile gram altın rekor kırdı!
altın,islam memiş,fed kararı,faiz kararı,gram altın,çeyrek altın

Fed politika faizini değiştirmeyerek %0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Varlık alımı azaltımı hızını ikiye katlayarak 30 milyar dolara çıkaran ABD Merkez Bankası için politika yapıcıları ise 2022 ve 2023 yıllık üçer faiz artırımı, toplamda 6 faiz artırımı kararı almasını bekliyor. Fed üyeleri ise 2022 yılında federal fon faizinin 3 kez 25'er baz puan artacağını tahminlerinden bulundu. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artırımlarının varlık alım programının sona erdirilmesinden kısa süre sonra başlayabileceğini söyledi. Küresel çapta altın üzerindeki Fed gerilimi kalkarken yurt içinde dolar rekorları nedeniyle gram altın tarihi zirvesini yeniledi. İşte gram altın ve piyasalar hakkında bilmeniz gerekenler. 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Fed faiz kararları gram altın üzerinde etkili olan ons altın fiyatını etkiliyor. 15 Aralık Çarşamba gece saatlerinde açıklanan Fed faiz kararları sonrasında ons altın yatay seyrine devam ederken 1.781 dolar seviyelerinden işlem görürken gram altın dolar fiyatından yaşan rekorlar nedeniyle yükselişine devam ediyor. Peki gram altın ne kadar? 

16 Aralık Perşembe gram altın 852 TL’den el değiştiriyor. 

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL? 

Gram altın fiyatında yaşanan yükselişe bağlı olarak çeyrek altın da yükseldi. 16 Aralık Perşembe çeyrek altın 1.401 TL üzerinden işlem görüyor. Yarım altın ise 2.822 TL üzerinden işlem görüyor. 

16 Aralık gram altın ne kadar? Dolardaki zirve ile gram altın rekor kırdı!

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU 

Piyasalar hakkında yorum yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dünyada dolar karşısında altın ve gümüş fiyatlarının ucuz olduğunun altını çizdi. İslam Memiş ons altın fiyatında yaşanan ciddi düşüş nedeniyle küresel çapta altın fiyatlarının aşağı yönlü hareket ettiğini vurgularken yurt içinde dolar/TL rekoru nedeniyle gram altın fiyatının tarihi zirvesini sürekli yenilediğini ifade etti. Memiş belirsizliğin devam etmesi ve beklentilerin karşılanmamasından dolayı gram altın fiyatı için bir hedef belirlemenin zor olduğunu vurguladı. Altın almanın zor ve maliyetli olduğunu ifade eden İslam Memiş yatırımcılara altının her zaman kazandırdığını ve önümüzdeki günlerde yeni direnç seviyelerini test edebileceğini söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...