Tgrt Haber
14 Aralık 2015 19:26

'17. Fasıl'ın sokaktaki vatandaşı ilgilendiren birçok boyutu var'

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, "17. Fasıl'ın diğer fasıllarda olduğu gibi gerçek anlamda sokaktaki vatandaşa dokunan birçok boyutu olduğunu söyledi.

'17. Fasıl'ın sokaktaki vatandaşı ilgilendiren birçok boyutu var'
ab, fasıl,

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Tabii ki bu faslın (17. Fasıl) diğer fasıllarda olduğu gibi gerçek anlamda sokaktaki vatandaşa dokunan birçok boyutu var" dedi.

Şimşek, 17 No'lu Ekonomik ve Parasal Politika Faslının müzakerelere açılacağı Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na girişte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ekonomik ve Parasal Politika Faslı'na ilişkin Şimşek, "Tabii ki bu faslın diğer fasıllarda olduğu gibi gerçek anlamda sokaktaki vatandaşa dokunan birçok boyutu var" diye konuştu.

Şimşek, 17. Fasıl'la ilgili Türkiye'nin ileri düzeyde bir uyum içerisinde olduğuna dikkati çekerek, "Fiyat istikrarı sağlanırsa, mali disiplin sağlanırsa, makro finansal istikrar sağlanırsa, kalıcı refah artışı sağlanır ve Türkiye sürdürülebilir dengeli yüksek büyümeyi sağlar" değerlendirmesinde bulundu.

Fasıl kapanış kriterleri ile ilgili de Şimşek, "Kapanış kriteri anlamında da birkaç husus var. Onlar basit hususlar. Hemen kısa süre içerisinde gerçekleştirebileceğimiz hususlar. Burada önemli olan sürecin yeniden canlandırılmış olması. Bu çok daha önemli" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...