Tgrt Haber
17 Kasım 2021 10:37

17 Kasım çeyrek altın fiyatı nedir? Gram altın, yarım altın kaç TL? Altında son durum...

"17 Kasım çeyrek altın ne kadar? Gram altın kaç TL? Bugün yarım altın ve cumhuriyet altını ne kadar oldu?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Her geçen gün kendi rekorunu kıran altında son durum merak edilirken; altın almak isteyenler ve yatırımcılar için 17 Kasım 2021 altın fiyatları haberimizde...

17 Kasım çeyrek altın fiyatı nedir? Gram altın, yarım altın kaç TL?  Altında son durum...
altın,altın fiyatları,gram altın,çeyrek altın,yarım altın

Altın rekora koşmaya devam ediyor, altın almak ya da bozdurmak isteyenler ve yatırımcılar, "17 Kasım gram altın kaç para, çeyrek altın ne kadar oldu? Yarım altın kaç TL" sorularının cevaplarını sorguluyor. Tarihteki en yüksek seviyeyi gören altın fiyatlarını etkileyen enflasyon, sene başında 739 TL olan çeyrek altının 1000 lirayı aşmasıyla birlikte rekorunu tazeledi, gram altın ise sene başında 460 TL ile açılış yaparken, 619 lirayla zirveye yerleşti. İşte, 17 Kasım altın fiyatlarında son durum...

17 KASIM GRAM ALTIN KAÇ TL?

Gram altın, 17 Kasım sabah saatleri itibariyle kayda geçen verilere göre 619 liradan alınırken;  623 liradan satılıyor. Gram altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar an be an gram altındaki son durumu takip etmeye devam ediyor. 

17 KASIM ÇEYREK ALTIN VE YARIM ALTIN FİYATI! 

17 Kasım Perşembe günü sabahı itibariyle, çeyrek altın 995 liradan alınıyor ve 1.017 liraya satılıyor. Yarım altın ise 1.984,19'dan alınırken 2.034,30'dan satılıyor.  Her geçen gün kendi rekorunu kırmaya devam eden altın, yatırımcıları da gidişatıyla merak içinde bırakıyor. Tam altın, yani cumhuriyet altını ise 3.980,83 liradan alınırken; 4.056,16 TL'den satışa sunuluyor. 

17 Kasım çeyrek altın fiyatı nedir? Gram altın, yarım altın kaç TL?  Altında son durum...

 

GRAM ALTINDA GİDİŞAT NEDİR?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu ve altındaki son duruma istinaden gidişat hakkında bilgiler verdi:

“Bugüne kadar altın için hep ‘alın’ tavsiyemiz oldu. Gidişat belli. Sürekli yukarı yönlü hamlelerini devam ettiren bir kur ve altın var karşımızda. Dolar nereye, gram altın oraya. Altının ons fiyatında da hızlı bir toparlanma var. O da son ayın en yüksek seviyesini gördü. Ons atın dünyadaki enflasyonu satın almaya devam ediyor. Haliyle de TCMB faiz indirimini pas geçerse mutlaka teknik açıdan bir düzeltme olacaktır. Bu altını satıp, daha sonra ‘aşağıdan alırım’ düşüncesini doğurmuyor. Bu öngördüğümüz kısa vadeli geri çekilmeler ve düzeltmelerde altın ve döviz borcu olan vatandaşlara bir fırsat sunacaktır. Ben varlıkları satma konusunda vatandaşların düşüncesine çok da katılmıyorum. Bence iyi düşünmeliler. Gram altın fiyatında yılın ilk çeyreğinde bu yükseliş trendinin 660 TL seviyesine kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. 600 liranın altındaki sarkmalarda kısa vade için yatırımcısına alım fırsatı verebilir. Piyasalarda fırsatlar bitmez ama satış noktasında asla iyimser değilim."

ALTINDA SENE SONU BEKLENTİSİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise sene sonu beklentisinin 650 TL olduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

"Vatandaş altınını ihtiyacı kadar satıyor. Fiyat çok yükseldiği için elindeki altını satan olmadığı gibi, fiyat çok yükseldiği için ‘biraz düşer belki’ deyip bekleyen de var. Düğün mevsimi artık zayıfladı. O bakımdan takı talebi çok yok. Şu an altınlar yastık altında. Şu dönemde tasarruf etmek çok zor. Ancak altın hala güvenli liman ve ucuz” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...