Tgrt Haber
10 Mart 2018 11:51

2 gün işe gitmeyen tazminatsız atılır!

Yargıtay, sadece vizite belgesinin devamsızlığı ispatlamaya yetmeyeceğini belirterek, işe gitmemenin ancak raporla olabileceğine hükmetti

2 gün işe gitmeyen tazminatsız atılır!
işci,çalışan,işveren

Yargıtay, raporsuz art arda iki iş günü işe gitmemeyi, tazminatsız işten atılma sebebi saydı. Karara neden olan olayda, bir işletmede aşçıbaşılık yapan çalışan rahatsızlanınca işe gidemedi. Mesai arkadaşını telefonla arayarak işe gelemeyeceğini, viziteye (doktora) çıkacağını bildirdi. Ancak, aşçıbaşının viziteye çıktığına dair belge bulunmasına rağmen, patron ‘2 gün üst üste işe gelmedin’ diyerek çalışanını kapının önüne koydu.

KEYFİ İSTİRAHAT

Olay üzerine aşçıbaşı işe iade davası açtı. Mahkeme işçinin viziteye çıktığına dair belgenin bulunması nedeniyle, iki gün işe gelmemenin haklı fesih olamayacağını değerlendirerek, çalışanın kıdem tazminatını alabileceğine hükmetti. Ancak işyeri sahibinin kararı temyizi ile bu defa Yargıtay patronu haklı buldu. Yargıtay 22’inci Hukuk Dairesi, viziteye çıktıktan sonra raporlu olmadan evde istirahati, keyfi devamsızlık olarak değerlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...