Tgrt Haber
13 Ocak 2018 18:10

'2018 yılı içerisinde 5 bin engelli vatandaşımızı kamuda istihdam edeceğiz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “İnşallah 2018 yılı içerisinde 5 bin engelli vatandaşımızı kamuda istihdam edeceğiz. Bunun müjdesini Cumhurbaşkanımız verdi.

'2018 yılı içerisinde 5 bin engelli vatandaşımızı kamuda istihdam edeceğiz'
fatma betül sayan kaya,,engelli vatandaş,

Yine E-KPSS sınav sonuçları sadece 2 yıl için geçerliydi. Bundan sonra 4 yıl süre ile geçerli olacak inşallah” dedi. 
Bir dizi ziyaretler için Kocaeli’ye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ilk olarak Kocaeli Valiliğinde Vali Hüseyin Aksoy ile bir araya geldi. Buradaki istişarenin ardından Bakan Kaya ve beraberindeki Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) Kocaeli şubesini ziyaret etti. Daha sonra Bakan Kaya, AK Parti Kocaeli Kadın Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı. Kongrede Bakan Kaya’ya AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Yasemin Atasever, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da eşlik etti. Salonu dolduran binlerce partili Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti lehine sloganlar attı.
“15 Temmuz akşamı ana muhalefet partisinin genel başkanı Atatürk Havalimanı’ndan kaçtı”
Kongrede konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “15 Temmuz birileri vardı ki kontrollü bir şekilde Atatürk Havalimanı’ndan kaçtılar. Ana muhalefet partisinin genel başkanından bahsediyorum. Görüntüleri ekranlarda. Daha öncede diyordu ki: ‘Bir darbe olursa tankın önünde ilk ben dururum.’ Böyle diyen zat saat 11’de Atatürk Havalimanı’na gidiyor. Adamları oradaki tankların başındaki teröristler ile konuşuyorlar ve yolu ana muhalefetin genel başkanına açıyorlar. Daha sonra gidiyor, Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden elinde kahvesi ayağında terliği darbe gecesini izliyor. O sırada Cumhurbaşkanımız 3 tane torunu ile birlikte o hain teröristlerin kullandığı F-16’ların arasında Atatürk Havalimanı’na indi” dedi
“AK Parti iktidara geldiğinde sosyal yardımlar için ayrılan bütçe sadece 1.2 milyardı. 2017 yılından biz bu rakamı 38 milyar liraya çıkardık”
“15 yıllık iktidarımız boyunca ekonomide, ulaşımda, sağlıkta çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik” diyen Bakan Kaya, “Sosyal politikalar alanında da ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla, sosyal devlet ilkesi ile çok büyük bir dönüşüme imza attık. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde sosyal yardımlar için ayrılan bütçe sadece 1.2 milyardı. 2017 yılından biz bu rakamı 38 milyar liraya çıkardık. 1.2 milyar nerde 38 milyar nerede. 2002 yılında sadece kamuda çalışan personel sayısı 5 bindi. 2017 yılında bu rakam tam 52 bini bulmuş durumda. Yani on kat bir artış var. Yine kamuda işçi statüsünde çalışan engelli kardeşlerimizin sayısı 2002’de 10 bindi. Bugün ise bu sayı 100 binlerde. Bunlar yetmez daha da fazla arttıracağız. İnşallah 2018 yılı içerisinde 5 bin engelli vatandaşımızı kamuda istihdam edeceğiz. Bunun müjdesini Cumhurbaşkanımız verdi. Yine E-KPSS sınav sonuçları sadece 2 yıl için geçerliydi. Bundan sonra 4 yıl süre ile geçerli olacak inşallah” diye konuştu.
Kongrenin ardından Bakan Kaya ve beraberindeki heyet Yahya Kaptan Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...