Tgrt Haber
22 Kasım 2021 13:42

2022 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Okullar online eğitime geçecek mi? Gözler Kabine Toplantısı'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine Toplantısı gündemde yer alan kritik gelişmeleri değerlendirecek. Asgari ücret, 3600 ek gösterge, EYT başta olmak üzere yerli aşı, koronavirüs tedbirleri, yüz yüze eğitim gibi konular ele alınacak. Peki Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta?

2022 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Okullar online eğitime geçecek mi? Gözler Kabine Toplantısı'nda
kabine toplantısı,,asgari ücret,,EYT,,3600 ek gösterge,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı için beklenen gün geldi. Bir önceki Kabine Toplantısı 8 Kasım tarihinde gerçekleşmiş ve önemli kararlar alınmıştı. Bugün yapılacak toplantının en önemli gündem maddesi ise asgari ücret olması bekleniyor. 

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Gündeme dair önemli kararların alındığı Kabine Toplantısı 22 Kasım Pazartesi yapılacak. Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Beştepe’de bir araya gelecek. Önümüzdeki ay görüşmelerine başlanacak asgari ücret hakkında üst üste açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayında başlayacak görüşmeler öncesi hükümet asgari ücret konusu ele alacak. Bu nedenle Kabine Toplantısı gündem maddelerinden en önemlisinin asgari ücret olması bekleniyor. Ayrıca Kabine Toplantısı’nda terör örgütleri PKK/PYD, FETÖ ve DEAŞ ile mücadele konusu değerlendirilecek. Kabine Toplantı saat 15.00’te başlayacak. Bakanların ilgili gündem maddeleri hakkında yaptıkları sunumun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını açıklayacak. 

Kabine Toplantısı'nda Merkez Bankası faiz indirimi kararı da değerlendirilecek. Merkez Bankası 18 Kasım'da yaptığı PPK toplantısı ardından politika faizini yüzde 15'e çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görevde olduğu sürece faizle mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi. 

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 

Vatandaşlar Kabine Toplantısı kararları arasından en çok asgari ücret konusunu araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı ile ilgili çalışanların hayatlarını düzenleyecek bir netice elde edilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten Bakan Bilgin "İşçilerimizi koruyan asgari ücret meselesini gündemden çıkartacak çalışma içindeyiz" vurgusu yaptı.

2022 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Okullar online eğitime geçecek mi? Gözler Kabine Toplantısı'nda

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş geçtiğimiz hafta ''Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir'' sözlerine yer verdi. Kabine Toplantısı’nda aynı zamanda 3600 ek gösterge ve EYT konularının da ele alınması bekleniyor. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ? 

Kasım ara tatilinin sona ermesiyle vatandaşlar ''Yüz yüz eğitim devam edecek mi? Online eğitime geçilecek mi?'' sorularının cevabını arıyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, "850 bin sınıftan sadece 66'sı kapalı, diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek" açıklamasını yaparak yüz yüze eğitimin devam edeceğini vurguladı. Bakan Özer’in Kabine Toplantısı’nda eğitim ve okullardaki koronavirüs önlemleri hakkında sunum yapması bekleniyor. 

YERLİ AŞI NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği basın toplantısında "Yerli aşımız TURKOVAC acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldi. Aşımız bugün ikinci bir tesiste daha seri üretilecek altyapıya ulaştı. Onay alması halinde ekim ayı içinde seri üretime geçeceğiz" sözlerine yer vermişti. Yerli aşı TURKOVAC’ın Aralık ayında kullanıma girmesi beklenirken Bakan Koca bugün yapılacak Kabine Toplantısı’nda konu ile ilgili sunum yapacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...