Tgrt Haber
03 Ocak 2022 19:56

Son dakika: 2022 emekli ve memur maaşına ek zam belli oldu!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı 3 saat sürdü. Kabine sonrası ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılından itibaren geçerli olacak emekli ve memur ek zammını açıkladı. Erdoğan memura toplam zammın yüzde 30.5 olduğunu ifade ederken "Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak" şeklinde konuştu.

Son dakika: 2022 emekli ve memur maaşına ek zam belli oldu!
2022 emekli maaşı,2022 memur ek zam,emekli maaş,kabine,cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan yılın ilk kabinesi 3 saat sürdü. Kabinede koronavirüs ile mücadelede son durum, yeni ekonomik model ve birçok konu konuşulurken Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü-kulağı kabineden çıkacak zam kararında. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası zamlı maaşlarını öğrenen emekli ve memurlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2022 emekli ve memur maaşlarına yapılacak ek zammı heyecanla bekledi.

MEMURLARA EK ZAM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından ek zam kararını açıkladı. Erdoğan, “Bununla kalmadık, memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme dönem zammını yüzde 2,5 artış ile yüzde 7,5 olarak uygulama kararı olduk. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar için 115 lira, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak belirlenmiştir. Tabi bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadar ki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmasıyla ortaya çıkan ve 288 liraya kadar ulaşan artışları da ilave etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 LİRA OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan artış ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi geldik emeklilerimize, bugün ağırlıklı olarak o bekleniyor. Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir alt sınır belirledik. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Böylece aylık geliri bin 500 liradan başlayan bir milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarına yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecektir. Bugün burada bir kez daha Türkiye’nin demokratik ve ekonomik kalkınmasında attığımız tarihi adımları yeni ekonomi programımızı başarıyla neticelendirerek taçlandırmanın sözünü veriyoruz. Yarımıyla, istihdamıyla, ihracatıyla, cari dengesiyle hedeflerine ulaşmış, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye’ye hiç olmadığı kadar yakınız. Geçmişte bu tür kritik dönemlerde ihtiyacı olan atılımları tak parti faşizminin çarpık uygulamalarıyla, darbelerle, vesayetin oyunlarıyla, siyasi istikrarsızlıkla, terörle ve daha pek çok tuzakla kaçırmış bir ülkeyiz. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile inşallah bu defa tarihi tekerrür ettirmeyecek, aynı hüzünlü tablo ile karşılaşmayacak, aynı bedelleri ödemeyeceğiz. Çünkü bu defa ibret alacağımız muazzam birikimler ve asla vazgeçemeyeceğimiz muazzam kazanımlarla yolumuza devam ediyoruz.”

YÜZDE 66 ORANINDA ZAM OLDU

En düşük maaş alan emekliler böylece yüzde 66 oranında zam almış oldu. Toplu sözleşmelerde enflasyon farkının oluşması halinde maaşa zam olarak yansıması maddesinden dolayı milyonlarca emeklinin maaşında değişiklik yaşanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon farkı kadar maaşlarına zam alacaklar. 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLİLERİNİN EK ZAM İLE BİRLİKTE MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Son dakika: 2022 emekli ve memur maaşına ek zam belli oldu!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...