Tgrt Haber
18 Temmuz 2022 20:09 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 13:16

2022 için soygun yılı diyen İslam Memiş dolar alanları uyardı: Kaybedecekler

Para ve altın piyasaları bu hafta TCMB’nin ve ECB’nin, haftaya ise Fed’in açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. Dolar, altın, Euro, Bitcoin bile  haftaya yükselişle başladı. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2022'yi soygun yılı olarak tanımlarken dolara yatırım yapanların neden kaybedeceğini açıkladı, yatırımcıları uyardı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İslam Memiş,Merkez Bankası,Fed,Altın,Dolar,Euro

Yurt içi para ve altın piyasaları bu hafta toplanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı toplantısına odaklanmış durumda. Gelecek hafta ise 75 baz puanlık faiz artırım kararı alması beklenen Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı toplantısı yapılacak. Dolar, Euro, gram altın, borsa hatta kripto paralar haftaya yükselişle başladı. Öte yandan hackerlerin Portekiz ile ticaret yapan Türk şirketlerinin IBAN numaralarını değiştirmesi gündemde…. Geçtiğimiz hafta hackerler konusunda uyaran Finans Analisti İslam Memiş, bu haftaya özel tavsiyelerde bulunurken zenginlerin yatırımlarını neden altın, toprak ve konuta yaptığını yorumladı. 

HACKERLAR BİREYSEL HESAPLARA DA SALDIRIYOR 

İslam Memiş, hackerlerin büyük şirketlerin yanı sıra bireysel banka hesaplarına da yoğun bir saldırı yaptıklarını söyledi. Bu sürecin devam edeceğini kaydeden Memiş, şahıslara ve şirketlere hem sosyal medya hesaplarını hem de dijital bankacılık hesaplarının şifrelerini yenilemelerini önerdi. “Bankacılık sektörü ve finansal piyasalarla ilgili yaptıkları operasyonlar sonucunda kripto para üzerinden rüşvet isteyecekler” diyen Memiş, bankaların bu rüşvetleri vermek zorunda kalacağını ancak bireylerin daha zor bir durumda kalabileceğine dikkat çekti. 

BİTCOİN YÜKSELECEK Mİ? 

Bitcoin uzun zamandır 20 bin doların üstünü görmüyordu, görse bile tutunamıyordu.  Ancak Bitcon haftaya yükselişle başlayarak 22 bin dolar seviyesini gördü. Kripto paralarla ilgili yeni gelişmeleri İslam Memiş, şöyle değerlendirdi:

“Tepki alımları sebebiyle yüzde 6 değer kazandı. Bu yükseliş anlamına gelmiyor. Yükseliş trendi demek için 24 bin, sonrasında ise 26 bin dolar seviyesini görmesi gerekir.  Dolar endeksinde 107 seviyesini görüyoruz, biraz satış var. Haftaya dolar karşısında olan enstrümanlar alıcılı başladı. Önümüzde Fed toplantısı var, faiz artırım süreci mevcut. FED’in 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ile kripto paralar 24 bin dolar seviyesini geçememesi durumunda  kripto paralarda yatay seyir devam edecek.”

MERKEZ’İN FAİZİ İNDİRMESİ ZOR, PAS GEÇECEK

Yurt içi piyasaları, TCMB’nin faiz kararı toplantısına odaklanmış durumda. Peki piyasalar haftaya nasıl başladı? Fed’in faiz artırımı sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Memiş, TCMB’nin görevinin biraz daha zorlaştığını söyledi. “Faiz indirme gibi bir süreç biraz zor gibi gözüküyor” diyen Memiş, “Merkez’in faizi pas geçmesi güçlü duruyor” İfadelerini kullandı.  

MEMİŞ’TEN 2023 DOLAR TAHMİNİ

2022 yılın soygun yılı olduğunu söyleyen Memiş, piyasalarda ciddi bir manipülasyon olduğunu vurguladı. İnsanların hipnoz edilmiş gibi eski dünya ekonomisini aradığını kaydeden Memiş, alırım, satarım ve para kazanırım mantığıyla hareket eden pek çok insan olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Doların bu denli değer kazanması ile insanlarda dolara güvenin, dolar bir rezerv paradır, dolar alın gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.  Halbuki 2023’e geldiğimizde ters bir rüzgar göreceğiz. 2022’de agresif faiz artırımı yapan Fed’in 2023’te agresif bir faiz indirimine gideceğini göreceğiz. Covid-19 vakalar artıyor ve Avrupa’da Eylül itibari ile enerji krizi yaşanacak.  Doların gerçek değeri bu değildir; yatırımcıya en fazla kaybettirecek paradır. Dolar 100 seviyesinin altında olmak zorundadır. Euro’nun getirisi daha fazla. Öyle bir illüzyon yapıyorlar ki bütün dünyadaki insanları korkutarak dolara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna Rusya karşı çıktı. Doların sonu iyi gözükmüyor.”

2022 için soygun yılı diyen İslam Memiş dolar alanları uyardı: Kaybedecekler

ZENGİNLER PARASINI BUNLARA YATIRIYOR

Memiş, zenginlerin yatırım araçlarını şöyle açıkladı:  “Zenginlerin birikimi genelde altın ve gümüştür. Sonucuna baktığımızda ise toraktır. Dünyada tarımı kim elinde tutuyorsa güç ondadır. Zenginlerin toprak almasının nedeni budur. Dünyanın en zengin insanları toprağa yatırım yapan ve hayvancılıkla uğraşan topluluklardır. Zenginler tarım emtialarına yatırım yapıyor. Dövizden veya diğer yatırım alanlarından daha fazla kazandırıyor. Tarım arazisi alamayan kişi tarım emtialarından alabilir.”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cenk19 Temmuz 2022 13:38

Süperrrr

Anıl19 Temmuz 2022 13:38

Vayyyy

Sonraki Haber Yükleniyor...