Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 17:45

2022 Mart'a kadar Türkiye uçuşlarını engellediler

İngiliz tur operatörü ve hava yolu şirketi EasyJet’in Türkiye’yi 2022 yılının mart sonuna kadar iptal etmesinin ardından, Wizz Air de aynı kararı aldı.

2022 Mart'a kadar Türkiye uçuşlarını engellediler
tur,,ingiltere,,yasak,

İngiltere, son güncellemesinde geri dönüşlerde karantina kuralının uygulanmadığı ‘yeşil ülkeler" listesine Türkiye'yi eklememişti. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise meselenin siyasi ya da ekonomik bir karar olmadığını vurgulayarak, Türkiye'nin koronavirüs vakalarına dair verileri GISAID sistemine yüklemesi gerektiğini, bu sebeple sarı kategoriye geçemediğini dile getirmişti.

Bu karar ardından İngiliz seyahat şirketleri peş peşe Türkiye iptallerinde süreyi uzatmıştı. Geçtiğimiz günlerde İngiliz tur operatörü ve hava yolu şirketi EasyJet’in Türkiye’yi 2022 yılının mart sonuna kadar iptal etmesinin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Şimdi de Macaristan merkezli hava yolu şirketi Wizz Air benzer bir karar alındığını açıkladı.

Buna göre Londra ve Roma’dan Dalaman’a, ayrıca Antalya ve Bodrum’a yapacağı uçuşları 2022 yılının mart sonuna kadar iptal etti.

Şirketin web sitesinde Türkiye’ye dönük ilk uçuşun tarihi ise 4 Nisan olarak görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...