Tgrt Haber
03 Aralık 2021 11:55

2022 Memur ve emekli enflasyon farkı zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı zam oranları açıklandı!

Memur ve emekli memur zam oranları belli oldu! "2022 yılında memur ve emekli zammı ne kadar olacak? 2022 Memur ve emekli enflasyon farkı zammı ne kadar olacak?" sorularının da cevabı aranmaya başladı. Aralık enflasyonu dahil edilmeden, yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı şimdiden netleşti.

2022 Memur ve emekli enflasyon farkı zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı zam oranları açıklandı!
zam,enflasyon,emekli ve memur maaşı,maaş

Memur ve emekli maaşı Ocak 2022 zammı ile ilgili son dakika açıklamaları yapıldı! En düşük/en yüksek emekli ve memur maaş zammı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Kasım ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından ve Aralık oranlarının da belli olması ile, 2022  memur ve emekli zammı da belli olacak! Memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Maaş zammının belirlenmesinde rol oynayan enflasyon oranına göre, 2022 emekli ve memur maaşlarında son durum, son dakika gelişmeleri haberimizde! 

MEMUR MAAŞLARINA YAPILACAK ZAM ORANI BELLİ OLDU!

Memur ve Memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından şu açıklamalar yapıldı:

"Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi. 

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez.

Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.

Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir." 

ENFLASYON FARKI İLE BİRLİKTE 2022 MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI!

Memur ve emekli maaşlarında, yeni yıl itibari ile beklenen zam, yıl içindeki enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Yılda iki kere gerçekleştirilen zam, Ocak ve Temmuz ayında yapılıyor. 3 Ocak'ta belli olacak zam miktarında, memurlar %3 oranında zammın yanında, enflasyon farkı zammı da alacak. 

2022 Memur ve emekli enflasyon farkı zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı zam oranları açıklandı!

Kasım ayı enflasyonun bugün belli olması ile, enflasyon oranı 3,51 artarken yıllık bazda yüzde 21,31 oldu. Kasım ayı oranlarına bakıldığında, memurlar ve memur emeklilerinin, yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı alacağı netleşti. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından, memur ve memur emeklilerinin yeni maaşlarının da belli olması bekleniyor. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin 6 ayda bir hak kazandığı zam oranı, geçmiş 6 ayın TÜFE oranı kadar arttırılıyor.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Temmuz ayından Kasım sonuna kadar geçen 5 aylık sürede tüketici fiyatları endeksi kümülatif olarak yüzde 7,47 oranından artarken; maaş zamlarının net olarak ortaya çıkması için aralık ayının aylık TÜFE oranının da açıklanması bekleniyor.

2022 Memur ve emekli enflasyon farkı zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı zam oranları açıklandı!

EKİM AYI ENFLASYON VERİLERİ

Enflasyon ekimde yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 2,39, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 5,24 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 19,89, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 46,31 oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ekim ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 17,09, yurt içi üretici fiyatları yüzde 36,2 arttı. Aylık bazda TÜFE yüzde 2,39, Yİ-ÜFE yüzde 5,24 artış kaydetti. Memur ve emekli maaşı 2022 yılı itibariyle zamlanacak.

2022 Memur ve emekli enflasyon farkı zammı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisi maaşı zam oranları açıklandı!

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI ZAMMI 2022'DE NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklilerinin, toplu sözleşmede aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalması durumunda, ortaya çıkan fark kadar enflasyon farkı ödeniyor ve zamlar, bu verilere göre belli oluyor. TÜİK'in rakamlarına göre, Temmuz ayından Kasım ayının sonuna kadar geçen 5 aylık sürede tüketici fiyatları endeksi kümülatif olarak yüzde 7,47 oranından arttı.

Maaş zamlarının net olarak ortaya çıkması için Aralık ayının aylık TÜFE oranının da açıklanması gerekiyor. 

Açıklanan enflasyon oranları ile birlikte, Ocak ayı itibari ile (3 Ocak) zamlı maaşlar belli olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...