Tgrt Haber
06 Ocak 2022 11:46

2022 radar cezası ne kadar, nasıl ödenir? 51/2-a trafik cezası nedir, ceza puanı kaç?

"2022 radar trafik cezası ne kadar, nasıl ödenir, taksitle kredi kartından ödenir mi?" sorularının cevabı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Kara yollarında belirlenen hız limitini aşarak trafik kurallarını çiğneyen ve kendisi ile birlikte diğer sürücülerin de hayatını tehlikeye sokan araç sahiplere kesilen 51/2-(A,B,C) trafik cezasının ceza puanı kaç, tebligatta yazan 51/2-a trafik cezası nedir, ne anlama gelir? Haberimizde...

2022 radar cezası ne kadar, nasıl ödenir? 51/2-a trafik cezası nedir, ceza puanı kaç?
51/2-A,ehliyet,radar,trafik cezası

Sürücülerin, kullandıkları yol için belirlenen hız sınırını aşması halinde radara girmesi ve bu sebeple, kendisine uygulanan trafik cezasını ödemesi için yapması gerekenler, sürücüler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, tebligat ile bildirilen 51/2-a trafik cezası ne kadar, kaç TL, ceza puanı kaç? Radar cezası nasıl ödenir, taksite bölünür mü? Radar cezası erken ödenirse ne kadar indirim yapılıyor, cezaya nasıl itiraz edilir? 51/2-a trafik cezası ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

2022 radar cezası ne kadar, nasıl ödenir? 51/2-a trafik cezası nedir, ceza puanı kaç?

51/2-A TRAFİK CEZASI NEDİR? 

 51/2-a cezası, Kara Yolları Trafik Kanunun 51. maddesine göre hız sınırı kural ihlalidir. Radar cezası olarak da bilinen 51/2-a; sürücünün, kullandığı kara yolunda hız limitini aşması halinde radara yakalanması ile yansıtılır. 

51/2-A TRAFİK CEZA PUANI KAÇ? | RADAR CEZA PUANI

51/2-a cezası, radar cezası olarak da ifade edilmektedir. Hız sınırını geçen sürücülere, para cezasına ek olarak, 10 ehliyet ceza puanı da işlenmektedir.

RADAR CEZASI NE KADAR? | 2022 51/2-A TRAFİK CEZASI KAÇ TL?

Hız sınırını ihlal eden sürücülere uygulanan 51/2-a cezası, bir diğer adı ile radar cezasının bedeli, 314 TL olarak belirlenmiştir. Trafik cezasını tebliğ tarihi itibari ile 15 gün içerisinde ödeyen sürücülere %25 erken ödeme indirimi uygulanır. 

2022 radar cezası ne kadar, nasıl ödenir? 51/2-a trafik cezası nedir, ceza puanı kaç?

51/2-A TRAFİK CEZASI ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ NE KADAR? | TAKSİTLE ÖDEME

E-devlet sisteminde tüm trafik cezaları görüntülenebilir. Bu nedenle, sürücüler tebligatın gelmesini beklemeden kredi kartı veya taksitle 51/2-a cezasının ödeme işlemini tamamlayabilir.Trafik Kanununda 51/2-a radar cezasının bedeli 314 TL olarak belirlenmiştir ancak cezayı 15 gün içinde ödeyen tüm sürücülere %25 oranında indirim uygulanmaktadır. Bu durumda, ceza bedeli 235,5 TL'ye inmektedir. Ayrıca, ceza tutarını taksit ile ödemek isteyenler, vergi dairesine başvurarak ilk taksidi peşin ödeyerek, geriye kalan taksitleri ise 3 taksit şeklinde tamamlayabilir. Böylece trafik cezası dört taksit ile ödenmiş olur. 

RADAR CEZASI NASIL VE NEREDEN ÖDENİR? 

51/2-a radar cezası, “trafik cezalarının ödemek şekli” adlı Kara Yolları Trafik Yönetmeliğinin 164. Maddesindeki gibi, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilen PTT ve bankalara ödenebilir. Trafik cezasını ödemek isteyenler farklı kurumlar aracılığı ile de işlemlerini tamamlayabilir:

51/2-A TRAFİK CEZASINA NASIL İTİRAZ EDİLİR? | RADAR CEZASINA İTİRAZ

İtiraz etmek için trafik cezasının tatbik edildiği yere bağlı sulh ceza hakimliklerine müracaat edebilirisiniz. İtiraz için gerekli evraklar:

  • 51/2-a trafik cezasına itiraz sebebini açıklayan belirten dilekçe (Sulh Ceza Hakimliklerine ithafen)
  • Ruhsat fotokopisi
  • Kimlik fotokopisi
  • Ehliyet fotokopisi,51/2-a trafik cezası fotokopisi
  • 51/2-a trafik cezası tebligatı fotopokisi
  • Varsa haklı olduğunuzu belirten somut delilinizi gösteren ek belgeler
     

Cezanın, sürücüye durdurularak yazılması durumunda, 51/2-a trafik idari para cezası karar tutanağı aynı zamanda tebliğ sayıldığından, bir tebligat gönderilmez. Bu durumda sadece ceza tutanağının fotokopisi gereklidir. 

Eğer trafik görevlisi, cezayı ehliyetinize yazdıysa; ehliyet fotokopisi; eğer araç plakanıza uygulanmışsa araç sahibinin kimlik fotokopisi yeterli belgelerdendir.

Trafik cezaları ile ilgili merak ettiğiniz diğer cezalar için aşağıdaki haber linklerine tıklayıp öğrenebilirsiniz. 

47/1-B Trafik Cezası Nedir? 47/1-B Cezası ve Puanı Ne Kadar?

47/1-D Trafik Cezası Nedir? 47/1-D Trafik Cezası ve Puanı Ne Kadar?

74/B Trafik Cezası Nedir? 74-B Trafik Cezası Ne Kadar?

3/c Trafik Cezası Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar?

73/c Trafik Cezası Nedir? 73/c Cezası Ne Kadar?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...