Tgrt Haber
16 Mart 2016 09:38

227 bin araç kayıp!

Terör saldırılarında yoğun olarak kullanılmaya başlanan yüz binlerce kayıp araç ve plakalar için emniyet birimleri harekete geçti.

227 bin araç kayıp!
kayıp araçlar, terör saldırıları

Başkent’te son 5 ayda gerçekleşen 3 terör saldırısı, kayıp ve çalıntı araçlar ile şahısları yeniden gündeme taşıdı. Bir yandan saldırıları önlemek ve aydınlatmak için çaba harcayan Emniyet, diğer yandan da, bu tür saldırılarda yoğun olarak kullanılan kayıp araç ve plakaların peşine düştü. İçişleri Bakanlığı’nın verileri ise problemin boyutlarını ortaya koydu. İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama (KİHBİ) Daire Başkanlığı’nın 2015 raporuna göre, sadece bir yılda 227 bin 368 kayıp araç bildirimi yapıldı. Atatürk Bulvarı’ndaki olay öncesinde, 17 Şubat’ta Merasim Sokağı kana bulayan saldırıda, aranan bir arabanın kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Polisin, kayıp bildirimi yapılan araçlardan büyük kısmını bulduğu, bulunamayanlarla ilgili de yurt genelinde arama yapıldığı belirtiliyor. Araçların yanı sıra, 2015 yılı içinde 703 bin 749 kayıp ve çalıntı plaka bildirimi de KİHBİ kayıtlarına girdi. Çeşitli suç olaylarında, çalıntı ve sahte plakalar yoğun olarak kullanılıyor.
KAYIP KİŞİLER DE ARAMA LİSTESİNDE
Kayıtlara göre, kayıp silah sayısı 91 bin 120’yi buluyor. Silah ruhsatından araç tesciline, sürücü belgesinden kurum kimliğine kadar bir yılda bildirimi yapılan kayıp kimlik belgelerinin sayısı 1.5 milyonu geçti. Konunun bir başka dikkat çeken boyutu da “kayıp şahıslar”la ilgili. 2015 yılında polis kayıtlarına göre araması yapılan 18 bin 706 kişiden 10 bin 689 kişi bulundu. Jandarma kayıtlarına göre de aranan 2 bin 233 kişiden 835’ine ulaşıldı. 2016 başı itibarıyla polis kayıtlarında 8 bin 017, jandarma kayıtlarında da bin 398 kişi “kayıp” görünüyor. 398 kişi “kayıp” görünüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...