Tgrt Haber
24 Haziran 2022 08:50 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 09:49

Yatırımcı teyakkuzda: Fed baskısı zirve yaptı, altın kırılgan sürece girdi

Gram altın yatırımcısı düşük giden seyir nedeniyle gelişmelere odaklandı. Hem ons altın hem dolar tarafından beslenen gram altın son günlerde yükselmiyor ve küçük düşüşler gösteriyor. TCMB faiz kararının arından bir miktar daha geri çekilen gram altında önümüzdeki takvimde GES etkisi var. Ons altına dair yorumlar ise daha kırılgan olacağı yönünde. İşte küresel ve yurt içi gelişmeler ve altında son durum...

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Yatırımcı teyakkuzda: Fed baskısı zirve yaptı, altın kırılgan sürece girdi
altın

Ons altın satış baskısıyla üst üste ikinci kez haftalık düşüşe doğru ilerliyor. Bir haftanın en düşük seviyesi olan 1821 doların aşağısını gördükten sonra hafifçe yükselen ons altın, bu hafta yaklaşık yüzde 0.8 düştü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve (Fed) Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesinde enflasyonla mücadele taahhütlerinin 'koşulsuz' olduğunu söyledi. Powell yüksek faiz oranlarının işsizliği artırabileceğini fakat düşürmek konusunda da acele etmeyeceklerini söyledi.

ABD, İngiltere, Avustralya ve Singapur’da faaliyette olan City Index’in kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, beklentilerin Temmuz ayında da 75 baz puan faiz artışına yöneldiğini belirterek  "küresel bir resesyon korkusu olmasaydı, altın muhtemelen daha düşük olurdu.” dedi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Simpson "Altın, bu hafta 200 günlük ortalaması olan 1.850 doları kıramaması nedeniyle kısa vadede kırılgan görünüyor" yorumunda bulundu.

GRAM ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Ons altından güç alamayan gram altın, doların da yavaş seyretmesiyle düştü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizleri yüzde 14 oranında sabit bırakması sonrası gram altın dün gün içinde gördüğü 1023 TL’den 1019 TL’ye düştü.

Böylece tarihi rekor kırma gündemini biraz daha öteleyen gram altında yatırımcılar yeni gelişmelere odaklandı.

Bugün Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedinde (GES) 15-22 Haziran arası toplanan talepler doğrultusunda senetlerin getirilerinin yatırımcıların hesaplarına aktarılacağı gün. Türk Lirasına dayalı olup altın ve dolar kuru üzerinde baskı oluşturan yatırım aracının bugün potansiyel performasını göstermesi bekleniyor

İşte 24 Haziran altın fiyatları

ALTIN (GRAM) 1.019,31 TL

ALTIN (ÇEYREK) 1.683,45 TL

ALTIN (TAM) 7.135,30 TL

CUMHURİYET ALTINI 6.925,74 TL

ALTIN (ONS) 1.825,93 DOLAR

Ons gümüş küçük çaplı bir yükseliş görerek 21 doların üzerine çıktı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...