Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2022 10:24

Altın yatırımcısının gözü Fed toplantısında! Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları 25-26 Ocak tarihleri arasında yapılacak Fed faiz toplantısına kilitlendi. Ekonomistler toplantıdan beklentisini açıklarken gözler bir kez daha 'altın düşecek mi, yükselecek mi' sorusuna çevrildi. 24 Ocak altın fiyatları, altın fiyatlarında son durum, gram altın fiyatı ve diğer detayları derledik.

Altın yatırımcısının gözü Fed toplantısında! Altın fiyatlarında son durum
Altın fiyatları,24 Ocak altın fiyatları,Fed,çeyrek altın,gram altın,yarım altın

Ani düşüşün ardından toparlanan altın fiyatları için ABD Merkez Bankası Fed'in alacağı faiz kararı belirleyici olacak. Özellikle ons altında yaşanacak hareketlilik Türkiye'de gram altını da etkleycek. Dolar/TL kurunun yükselmesi de altın fiyatlarının artması anlamına geliyor. Peki ‘24 Ocak Pazartesi altın fiyatları ne?’, ‘çeyrek altın ne kadar oldu?’, ‘gram altın fiyatı ne kadar?’ Fed'e kilitlenen fiyatlar ve altın için uzmanlarden gelen yorumlar haberimizde.

Altın yatırımcısının gözü Fed toplantısında! Altın fiyatlarında son durum

24 OCAK ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed’in faiz artırımlarına odaklanmasıyla yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise 794 seviyelerinde seyrediyor. Çeyrek altın 1299 seviyelerinde devam ediyor.

Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) salı ve çarşamba günü toplanarak Ocak ayı için faiz kararını açıklayacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Fed’in bu toplantıda Mart ayındaki faiz artırımının sinyalini vermesini beklediklerini bildirdi.

Altın yatırımcısının gözü Fed toplantısında! Altın fiyatlarında son durum

4 FAİZ ARTIRIMI

Goldman Sachs ise Fed’in politika faizini Wall Street’in beklediğinden daha agresif bir şekilde artırma riski olduğunu söyledi. Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius, haftasonu müşterileriyle paylaştığı bir notta Mart, Haziran, Eylül ve Aralık’ta olmak üzere 4 adet faiz artırımı beklediklerini söyledi.

ONS ALTIN

Ons altın, geçen haftayı yüzde 1’e yakın yükselişle kapatarak son 6 haftanın 5’ini kazançla geçirmiş oldu. Haftaya yatay bir seyir başlayan ons altın, geçen hafta ulaştığı 1.835 dolar üstü seviyeleri koruyarak 1.837 dolar civarında işlem görüyor.

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın, geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yüksek seyre rağmen Dolar/TL ’deki dalgalanmadan etkilenmişti. Peki vatandaşın en çok ilgi gösterdiği 24 Ocak 2022 gram altın güncel fiyatı nedir? Yeni haftaya dolar kurundaki seviyeleri takip ederek başlayan gram altın pazartesi günü sabah saatlerinde 794 TL seviyesinde bulunuyor.

ÇEYREK ALTINDA SON DURUM

24 Ocak Pazartesi çeyrek altın güne 1.299,07 seviyelerinde başladı.

YARIM ALTIN FİYATI

Yarım altın ise güncel verilere göre 2.598,14 seviyelerinde seyrediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...