Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2022 08:50 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 09:16

Gram altında sert düşüş: 1 ay önceki seviyelere geldi

Altının BDDK kararıyla sert düşüşü devam ediyor. Şirketlerin döviz varlıkları alanındaki hamlelerine getirilen sınırlama ile dolar kurundaki gerilemenin yansıdığı gram altın 950 TL'ye kadar yaklaştı. 1 ay önceki fiyatların geçerli olduğu altın piyasasında söz konusu seviyelerin geçerlilik süresi tartışılıyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Gram altında sert düşüş: 1 ay önceki seviyelere geldi
altın

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararıyla, şirketlere döviz varlıklarının karşılığı 15 milyon TL'yi aşmıyorsa ticari kredi kullanımında vade süresince döviz varlıklarının söz konusu tutarın üzerine çıkarılmaması şartı getirildi.

Karar ile 15 milyon TL üzerinde döviz nakdi varlığı bulunan şirketler de bu varlıkları aktiflerinin veya satış gelirlerinin yüzde 10'unu aşması halinde yeni nakdi TL kredi kullanamayacaklar. Karara göre şirketlerin bu engeli aşmaları için döviz satmaları gerekiyor.

Cuma 1020 TL civarında günü kapatan gram altın bu sabah 950 TL seviyelerine kadar geriledi.

Analistler, söz konusu seviyelerin döviz kurlarındaki gerilemelerle daha da aşağı çekilebileceğini belirtiyor.

Dolar kuru güne başlarken 16,10-16,20 TL seviyelerinde hareketli seyrediyor. Ons altın son olarak 7 dolar yükseldi ve 1836 dolar seviyesine geldi. Ancak dolar kurundaki gerileme gram altına düşüş getiriyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son yorumunda ons altında sonbahar döneminde yaşanacak fırtına öncesi söz konusu seviyelerin geçici olduğunu belirtti.

İŞTE 27 HAZİRAN ALTIN FİYATLARI

ALTIN (GRAM) 959,09 TL

ALTIN (ÇEYREK) 1584,75 TL

ALTIN (TAM) 6338,43 TL

CUMHURİYET ALTINI 6601-07 TL

ALTIN (ONS) 1326,13 DOLAR

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...