Tgrt Haber
28 Kasım 2018 09:44

2B arazilerine son başvuru tarihi 30 Kasım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazilerinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için son başvuru ve ödeme tarihinin 30 Kasım olduğunu hatırlattı.

2B arazilerine son başvuru tarihi 30 Kasım
2b arazi,başvuru,arazi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devletle vatandaş arasında süregelen sorunu çözmek ve hak sahiplerinin uzun yıllardır kullanıcısı oldukları taşınmazlarda malik olmalarını sağlamak amacıyla çıkarılan 2B yasası ile ilgili açıklama yaptı.

Kurum, son başvuru ve ödeme tarihinin 30 Kasım olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için vatandaşlarımızın en geç 30 Kasım 2018 tarihi itibarıyla başvuru ve ödemelerini yapmaları gerekiyor. 2B kapsamında, 2018 Kasım ayı itibarıyla yaklaşık 534 bin taşınmaz 759 bin hak sahibine satıldı ve bu hak sahibi vatandaşlarımız tapularına kavuştu. Bu satışların toplam değeri yaklaşık 11,3 milyar lira. Bu bedelin 7,8 milyar lirası tahsil edildi, geri kalan kısmı ise taksitler halinde ödenmeye devam ediliyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...