Tgrt Haber
13 Nisan 2022 02:16 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 02:31

2B arsa satış başvuruları uzatıldı mı? Çiftçiler dikkat kesildi: Hazine arazi nasıl kiralanır?

2B arazi satış başvurularına ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında duyurdu. Hazine arsası kiralama şartları ve süresi ile ilgili gelişmeleri paylaştı. Vatandaşlar ‘’2B arsa satış başvuruları uzatıldı mı? Çiftçiler hazine arazisi nasıl kiralayacak?’’ sorularını gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2B arsa kiralama süresi ve başvuru şartları hakkında açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2B arsa kiralama süresi ve başvuru şartları hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu. 2B arazi satış başvuruları detaylarını paylaşan Erdoğan ''2B arazi (arsa) satış başvuru üresi ne zamana uzatıldı?'' sorusunun cevabın açıklık getirdi.

2B ARSA SATIŞ SÜRESİ UZATILDI MI?

2B arsa satış süresi uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Nisan Kabine Toplantısı ardından ''Çiftçilerimizi ecrimisil bedelinin 10 yıl süreyle kiralama imkanı getirdiğimiz taşınmazlar için başvuru sürecini kaldırıyoruz. Süresi bitenler araziyi yeniden kiralayabilecek, 10 yıllık süreyi bitirenler de satın alabilecektir. 2B arazilerinin satışı ile ilgili başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldı'' ifadelerini kullandı.

2B arsa satış başvuruları uzatıldı mı? Çiftçiler dikkat kesildi: Hazine arazi nasıl kiralanır?

2B ARAZİ NE DEMEK?

2B arsa; orman vasfını yitiren ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlara verilen kısaltmadır. Geri kazanılamayan arazilerin tamamına denilen 2B Orman Kanunu, 2. madde, B bendi anlamına gelir. Bir ormanlık arazinin 2B statüsü alabilmesi için gereken şartları taşıması gerekir. Orman vasfını kaybetmiş alanların tarım arazileri olarak kullanılmasının daha yararlı olacağı resmi kurumlarca tespit edilir. 2B arazi olduğuna karar verilmesinin ardında çiftçiler tarafından kullanılır.

Türkiye genelinde orman vasfını yitiren ve orman vasfı dışına çıkarılan bu arazilere 2B arazisi adı verilir. 2B arazisi almak isteyen hak sahipleri gerekli başvurularını yaparak 2B arazileri satın alabilirler.

KİMLER 2B ARAZİ KİRALAYABİLİR?

2B arazi gündeme gelirken ''Hazine arazisi nasıl kiralanır?'' sorusu gündeme geldi. Buna göre hazineye ait tarım arazileri, tarımsal üretim yapılmak amacıyla taşınmazın bulunduğu;

  • Köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olan ve o köyde/ mahallede ikamet eden,
  • Köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olmamakla birlikte en az üç yıl süreyle o köyde/mahallede ikamet eden,
  • Köy/mahalle nüfusuna kayıtlı olan ancak o köyde/mahallede ikamet etmeyen, topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiraya verilebilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...