Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Kasım 2019 16:31

3 ayda 526 bin müşteri kazanan Turkcell'den dev yatırım

Turkcell, Ankara'da dünya standartlarında yeni bir veri merkezi açtı. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, açılış öncesinde şirketin üçüncü çeyrek sonuçlarına dair verileri de basın mensuplarıyla paylaştı.

3 ayda 526 bin müşteri kazanan Turkcell'den dev yatırım
turkcell,

Turkcell, Ankara'da dünya standartlarında yeni bir veri merkezi açtı. Türkiye'nin en büyük veri merkezi olduğu belirtilen Turkcell Ankara Veri Merkezi'nin açılışını yapan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan açılış öncesinde şirketin üçüncü çeyrek sonuçlarına dair verileri de basın mensuplarıyla paylaştı. Yapılan açıklamada; yılın üçüncü çeyreğinde Turkcell'in grup bazında gelirleri 6,6 milyar TL olurken, FAVÖK 2,8 milyar TL'ye ulaştı; FAVÖK marjı ise 43,1 olarak gerçekleşti. Şirket net kârı geçen yıla göre üç katın üzerine çıkarak 801 milyon TL oldu. Bu sonuçlarla ilk dokuz ayda Turkcell Grubu yüzde 17,8 büyüme ile 18,5 milyar TL ciroya ve yüzde 17,2 artışla 7,7 milyar TL FAVÖK'e ulaştı. Şirketin net kârı ise ilk 9 ayda 2 milyar 491 milyon TL oldu.

3 ayda 526 bin müşteri kazanan Turkcell'den dev yatırım

"Müşteri kazanımında tarihi rekor kırdık"
Turkcell'in üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını Türkiye'nin en büyük veri merkezinde açıklamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Müşteri odaklı stratejimizin ilk sonuçlarını almaya başladık, bir çeyrekte yarım milyonu aşkın müşteri kazandık. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi tekliflerimizle bu çeyrekte rekor faturalı müşteri kazanımı gerçekleştirdik; müşteri bazımıza net 526 bin mobil müşteri ekledik. Türkiye'deki toplam abone sayımız 37,3 milyona ulaştı. Bunun en önemli nedenlerinden birisi müşterilerimizi odağımıza aldığımız yeni yaklaşımımız ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun, yapay zekâ da dâhil yenilikçi çözümler sunabilmemiz. Türkiye'de ilk ve tek olan ve mobil şebeke üzerinden fiber hızına internet sağlayan çözümümüz Superbox'ın kullanıcı sayısı bu çeyrekte 88 bin artışla 217 bine ulaştı. Bununla birlikte sabit genişbant müşteri sayımız 29 bin yeni fiber müşteri artışıyla toplamda 2,2 milyon oldu. Fiber internet hizmetiyle birlikte TV+ kullanan müşterilerimizin sabit bireysel fiber abone bazımıza oranı ise yüzde 52,2'ye ulaştı" diye konuştu.

"Üç ana odak alanımızda emin adımlarla yol alıyoruz"
2019 yılı başında tech-fin, dijital iş çözümleri ve dijital servisleri olmak üzere üç stratejik odak alanı belirlediklerini hatırlatan Genel Müdür Murat Erkan,"“Bu işkollarını hayata geçirdiğimiz yenilikler ile büyütüyor ve attığımız emin adımlarla hedeflerimize her gün daha da yaklaşıyoruz. Teknoloji ile finansı buluşturduğumuz tech-fin alanındaki markalarımız Paycell ve Financell hızla büyüyor. Dijital iş çözümleri şirketimiz ile kurumsal taraf için yenilikçi yaklaşımla sunmaya başladığımız hizmetler çeşitleniyor. Dijital servisler tarafında da rakiplerde olmayan benzersiz özellikleri sunarak fark oluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

"Tech-fin'de tarihi fırsat görüyoruz"
Türkiye'nin tech-fin alanında büyük bir potansiyeli olduğuna da dikkat çeken Genel Müdür Murat Erkan, "Turkcell olarak hem güçlü bir altyapımız hem de milyonlarca müşterimizin talebi var. Bu durum tech-fin alanında yatırım yaparken bizi cesaretlendiriyor. Bu alandaki öncü markamız Paycell yeni entegrasyonlarla büyümeye devam ederken yemek kartı olarak sunduğumuz Paye Kart platformumuz da daha fazla noktada ödeme alternatifi olarak kullanılmaya başlandı. 7 binin üzerinde iş yerinde geçerli olan Paye Kart, İstanbul'da toplu taşıma kartı olarak da kullanılabiliyor. Bununla birlikte Paycell platformu üzerinden bu çeyrekte gerçekleşen işlem hacmi yaklaşık 1,4 milyar TL'ye ulaştı. Ayrıca bireysel müşterilerin teknolojik ürünler satın alınmasında finansman desteği sağlayan Financell faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana yaklaşık 14 milyar TL kredi kullandırdı. Bu sayede yaklaşık 5 milyon müşterimizin diledikleri teknolojik ürüne kavuşmasını sağladık. Teknolojik finansmanın öncüsü Financell artık teknolojik ürün ve hizmet almak isteyen KOBİ ve ticari müşterilere de finansman desteği sunuyor" diye sözlerini sürdürdü.

"Türkiye'nin en büyük veri merkezi işletmecisiyiz"
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Turkcell olarak şu anda Ankara Temelli'deki veri merkezimizin açılışıyla, Türkiye'nin en büyük veri işletmecisi unvanımızı pekiştiriyoruz. Gelecek yıl Çorlu'daki veri merkezimizi tamamlayınca bu alanda yaptığımız yatırım 2 milyar lirayı aşmış olacak. Bütün çalışmamız, ‘Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı' vizyonumuzu hayata geçirmek üzerine. Türkiye'de üretilen veri hâlihazırda büyük oranda ülkemizde depolanmıyor. Biz Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutmaya talibiz. Verimizin önemini biliyor ve bunu korumak için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yerli ve milli ürünlerle desteklendi
Yapılan bilgilendirmede; 44 bin 150 metrekare kapalı ve 12 bin metrekarelik beyaz alanıyla Türkiye'nin en büyüğü olan Ankara Temelli Veri Merkezi, yeşil bina ve çevreye uyumlu olduğunu belgeleyen 'Leed Gold' sertifikasıyla da onaylandı. Ankara şehir merkezine 40, Esenboğa Havalimanı'na 90 kilometre uzaklıktaki veri merkezinin birçok noktasında yerli ve milli ürünler kullanıldı. Bu doğrultuda yerli üreticilerin geliştirdiği iklimlendirme sistemleri, kabinetler ve güç kaynakları tesiste hizmet veriyor. Bina girişini ise Türkiye'nin en büyük nehri Kızılırmak üzerine inşa edilen Hirfanlı Barajı'nın özel tasarım bir rölyefi süslüyor.

"Kendi enerjisinin bir kısmını kendi üretiyor"
Turkcell'in çevreye karşı sorumluluğunu ve etki alanlarını tüm iş süreçleri içinde değerlendirip operasyonlarını bu önceliklere göre yönettiğini kaydeden Murat Erkan, "Sürdürülebilirliği odağımıza aldığımız iş modelimizle Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek portatif solar saha kullanımımızı yaygınlaştırmaya başladık. Nüfusu belirli dönemlerde yoğunlaşan ve enerji kaynağı bulunmayan bölgelerde kaliteli iletişim hizmeti sağlayan portatif solar saha çevre dostu özelliğiyle öne çıkıyor. Yenilenebilir enerji teknolojilerine yaptığımız yatırımlar sayesinde yıllık yaklaşık 480 MWh elektriği alternatif enerji kaynaklarıyla üretir hale geldik. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Ankara veri merkezimiz, ayrıca otopark üzerine yerleştirdiğimiz solar panellerden güneş enerjisiyle kendi elektriğini kendi üreten Türkiye'deki ilk veri merkezi olma unvanına da sahip oldu. Çevre dostu olarak inşa ettiğimiz merkezimizde, yağmur sularını dönüştürerek bina içinde ve yeşil alan sulamasında kullanıyoruz" dedi.

Kamu bulutuyla kamu kurumlarının da hizmetinde
Turkcell'in Ankara'da faaliyete geçirdiği Türkiye'nin en büyük veri merkezi kamu kurum ve kuruluşlarına da hizmet verecek. Bu doğrultuda Turkcell Dijital İş Servisleri şirketinin sunduğu kamu bulutu çözümleriyle kamu kurumlarının da yanında olacak. Turkcell'in inşa ettiği bu veri merkezi Türkiye'deki şirketler ve kamu kuruluşlarının yanı sıra uluslararası şirketlere de verilerini Türkiye' de saklama konusunda hizmetler sunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...