Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2016 01:35

3 ilde domuz gribi şüphesi

Üç ayrı ilde 7 kişi domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı.

3 ilde domuz gribi şüphesi
domuz gribi,

Hatay, Şanlıurfa ve Konya'da 7 kişi domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı.

Hatay'da domuz gribi şüphesi

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran bir kişi, domuz gribi, şüphesiyle karantinaya alındı.

İskenderun Devlet Hastanesi'nin acil servisine yüksek ateş şikayetiyle başvuran Saliha A., gözlem altın alındı. Ateş düşürülen kadının ateşi bir süre daha sonra yeniden yükselince domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı. Bunun üzerine acil servise gelen hastalar ile sağlık personeline maske dağıtıldı.

Şanlıurfa'da 5 kişide domuz gribi şüphesi

Şanlıurfa'da yüksek ateş şikayetiyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 5 kişi, domuz gribi şüphesiyle tedaviye alındı.

Kentin çeşitli mahallelerinde yaşayan ve isimleri açıklanmayan 5 kişi, yüksek ateş şikayetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Acil serviste ilk kontrolleri yapılan 5 kişi, H1N1 virüsü taşıdıkları şüphesiyle tedaviye alındı. Hastalardan kan örnekleri alınarak Adana'ya gönderilirken, hastanede çeşitli önlemler alındı. Hastane çalışanları ile hasta ve yakınlarına maske dağıtıldı.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Vekili Doktor İdris Dağ, 5 farklı adresten yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gelen hastaların genel durumlarının iyi olduğunu belirterek, şöyle dedi:" Şu anda H1N1 virüsü şüphesiyle 5 hasta yatmaktadır. Yatan bu hastaların genel durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Hastanemizde ve acil servisinde karantinaya alma gibi bir durum söz konusu değildir. Bu vakalarımızın kan tahlilleri alındı, Adana'ya gönderildi. Bunların sonuçlarını bekliyoruz."

Konya'da domuz gribi şüphesi

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 3 gündür hastanede grip tedavisi gören 25 yaşındaki S.A., domuz gribi şüphesiyle başka bir hastanede tedavi altına alındı.

Ereğli İlçesi'nde oturan S.A. 3 gün önce grip hastalığı nedeniyle ilçedeki devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Ancak doktorlar, genç kıza yaptıkları grip tedavisinde olumlu sonuç alamayınca domuz gribi olabileceğinden şüphelendi. Bunun üzerine genç kız, özel koruma kıyafetli sağlık ekipleri tarafından ambulansla Konya'daki Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastanenin acil servisinde görevli personel ile hastalara da maske dağıtıldı. Genç kızın, acil serviste yapılan ilk tedavisinin ardından özel hazırlanan odada tedavisinin devam edeceği öğrenildi. Kesin teşhisinin yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...