Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Mart 2016 18:22

'30 milyar dolar hedefine ulaşmak için engel kalmayacak'

Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Aygül, "Umuyoruz ki önümüzdeki dönemde 30 milyar dolar hedefine varmak için herhangi bir engel kalmayacak" dedi.

'30 milyar dolar hedefine ulaşmak için engel kalmayacak'
30 milyar dolar, hedef,

Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül, "Umuyoruz ki önümüzdeki dönemde 30 milyar dolar hedefine varmak için herhangi bir engel kalmayacak" dedi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO), Türkiye-İran İş Konseyi toplantısının açılışında konuşan Vali Abdil Celil Öz, Türkiye İran ilişkilerinin çok eski tarihleri dayandığını belirtti.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin, zaman zaman uluslararası ilişkilerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle iniş çıkışlar yaşadığını ifade eden Öz, "Gelinen noktada özellikle uluslararası görüşmelerle, yaptırımların, ambargonun kalkmasıyla görünen o ki Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerde dostluk ve siyasi ilişkilerin yanında ekonomik ilişkilerde de yeni bir yükselen trendi hep beraber yaşayacağız" diye konuştu.

Aygül, İran'ın 16 Ocak'tan sonra ciddi bir yabancı akınına uğradığını da anımsatarak, "Avrupa ülkeleri 300 ile 400 kişilik heyetleriyle İran'ı ziyarete geldiler. Başbakanımız başkanlığında, 5 bakanımız ile bizde geçen hafta İran'a gittik ve güzel sonuçlarla döndük. Umuyoruz ki önümüzdeki dönemde 30 milyar dolar hedefine varmak için herhangi bir engel kalmayacak. İran ile dostluğumuz, kardeşliğimiz büyüyerek sürecek" diye konuştu.

"İki ülke arasında konuşmalar umut verici"

İran-Türkiye İş Konseyi Başkanı Reza Kami ise Türkiye ile İran makamları arasında çok özel görüşmeler gerçekleştirildiğini bildirdi.

Toplantılarda dış ilişkiler ve ticaret konularına özen gösterildiğini aktaran Kami, şunları söyledi:

"İki ülkenin de parlak geleceği hakkında güzel dostluklar yürütmeyi düşünüyorlar. İki ülke arasında ticaret konusunda çok özel anlaşmalar yapıldı. İki ülkenin daha iyi ilişkiler kurma çabalarına bizim de destek olmamız gerekiyor. Biz de onlara katılarak, bu işi devam ettirmeye çalışıyoruz. Beraber çalışarak, bu ilişkilerin daha iyi olmasını sağlayacağız."

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghbankondori de toplantının amacının, iktisadi ve idari ilişkilerin ve sorunların bildirilmesi olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...