Tgrt Haber
18 Aralık 2021 13:54

350 milyon dolarlık Bitcoin’i yanlışlıkla çöpe attı: NASA’dan yardım bekliyor

İngiltere’de yaşayan James Howells, temizlik yaparken içinde 7.500 Bitcoin (yaklaşık 357 milyon dolar) bulunan sabit diski yanlışlıkla çöpe atmasının pişmanlığını yaşıyor. Yıllardır kendisini milyoner yapacak sabit diski arayan Howells son çare olarak NASA’dan yardım bile istedi.

350 milyon dolarlık Bitcoin’i yanlışlıkla çöpe attı: NASA’dan yardım bekliyor
Bitcoin,,Nasa,

İngiltere’de yaşayan 35 yaşındaki James Howells dünyanın en pahalı hatasına imza attı. 2013 yılında ofisini temizlerken içinde 7.500 Bitcoin (BTC) bulunan sabit diski yanlışlıkla çöpe attı. O günden beri başvurmadığı yer kalmayan Howells en son çare olarak NASA’dan yardım istedi.

Howells sabit diski attığı sırada 7500 Bitcoin 665 bin dolar yapıyordu. Bugün ise yaklaşık olarak 357 milyon dolar değerinde.

Howells, daha önce gazetecilere verdiği demeçte yitirdiği hazinenin şu anda bir çöp sahasında yaklaşık 15 metre derinlikte bulunduğunu söylerken, "Adamlardan biriyle konuştum, durumu açıkladım. Ve beni kamyonuyla çöp sahasının olduğu yere götürdü. Üç veya dört ay öncesine ait bir şeyin yaklaşık 15 metre aşağıda olacağını söyledi" dedi.

Howells’ın diski bulmasına yardım edenleri, eğer sabit disk hala okunabilir haldeyse milyonlarla ödüllendireceğine dair söz verdiği ifade edilirken, yaklaşık 70 milyon doları ise bir koronavirüs yardım fonuna bağışlayacağı kaydedildi.

SON ÇARE OLARAK NASA’DAN YARDIM İSTEDİ

Son çare olarak aralarında eski bir NASA çalışanının da bulunduğu çevreci ve mühendislerden oluşan bir uzman grubuyla arama çalışmalarına devam eden Howells gazetecilere verdiği demeçte, uzman yapay zeka teknolojisine ödeme yapabilmek için hedge fonundan destek aldığını söyledi.

RİSKLİ VE MALİYETLİ

Kurtarma operasyonunun 9 ila 12 ay süreceği tahmin ediliyor ancak Howells’ın daha önce defalarca yardım istediği yerel konsey, kayıp Bitcoin’i kazmanın çok riskli olduğunu belirtiyor. James Howells tam tersini umut etse de görevli konsey, çöp sahasını kazmanın riskleri ve maliyetlerinin son derece yüksek olduğunu ve sabit diskin bulunamaması veya verilerin kurtarılamaması halinde kurtarma maliyetinin kim tarafından karşılanacağı konusunda endişeli görünüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...