Tgrt Haber
08 Ocak 2022 08:58

3600 ek gösterge için yeni çalışma: Kapsam genişliyor, herkes sevinecek

Mayıs ayına kadar Meclis'e getirilmesi planlanan 3600 ek gösterge taslağı diğer memurları da sevindirecek. Bir personelin göstergesi 3600’e çıkınca, üst görevdeki memurun göstergesi de 4200’e yükseltilecek. Şu an 9000 olan en yüksek gösterge de 9600'e çekilebilir.

3600 ek gösterge için yeni çalışma: Kapsam genişliyor, herkes sevinecek
3600 ek gösterge,memeur aylığı,emekli ikramiyesi

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, 3600 ek göstergede yeni bir çalışma yapılıyor. Yapılan çalışmaya göre, ek göstergeden yalnızca polis, öğretmen, din görevlileri ve hemşireler değil diğer devlet memurları da yararlanacak. Taslağın Mayıs’a kadar Meclis’e getirilmesi planlanıyor. Taslak ile bir personelin ek göstergesi 3600’e çıkarıldığında bir üst görevdeki memurun göstergesinin de 4200’e çıkartılacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge çalışmasının bu yıl içinde yasalaştırılacağını açıklamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Erdoğan’ın açıklamasının ardından çalışmalarına hız verdi. Bakanlık bünyesindeki komisyonun 3600 gösterge çalışmasını tamamladığı bilgisi edinildi. Ancak taslağa son şekli diğer ilgili bakanlıklarla yapılacak görüşmelerden sonra verilecek

BÜTÜN MEMEURLAR SEVİNECEK

Ek gösterge memur maaşları ile memur emekli aylık ve ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol oynuyor. İlk etapta ek göstergeden polis, öğretmen, din görevlileri ve hemşirelerin yararlanacağı açıklanmıştı. Ancak, devlette yönetici pozisyonundaki memurlarının göstergelerinin de artırılması bakanlığın yaptığı çalışmada gündeme geldi. Ayrıca tüm devlet memurlarında gösterge artışına gidilip gidilmeyeceği konusunda bir etki analizi çalışması yapıldığı belirtiliyor. Taslağın mayıs ayına kadar Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. Taslakla personelin göstergesi 3600’e çıktığında bir üst görevdeki memurun göstergesinin de 4200’e yükseltileceği ifade ediliyor. Bu şekilde sırayla tüm kademelerde göstergeler artmış olacak.

EK GÖSTERGE EŞİTSİZLİĞİ GİDERİLİYOR

Tamamlanan 3600 ek gösterge taslağı ve diğer çalışmalarla ilgili AK Parti kaynakları, “Öğretmenin göstergesini 3600’e çıkarınca daire başkanı ile aynı göstergeden maaş almaya başlayacak. Bu durumda daire başkanının göstergesini de yükseltmek zorundasınız. Hakkaniyet bunu gerektirir. Bu şekilde bir sistem kurulması öngörülüyor” değerlendirmesini yaptı. Şu anda en yüksek gösterge 9000. Yapılacak çalışma ile en yüksek göstergenin 9600’e çıkarılabileceği belirtilirken AK Parti kurmayları, böylece TSK personeli ile devlet memurları arasında uzun zamandır tartışma konusu olan gösterge eşitsizliğinin giderilmesinin amaçlandığını kaydetti.

3600 ek gösterge için yeni çalışma: Kapsam genişliyor, herkes sevinecek

EMEKLİ AYLIĞI VE İKRAMİYELER ARTACAK

Hayata geçmesi durumunda 3600 ek göstergeden emekli olacakların bugüne oranla emekli ikramiyelerinde 25 bin liraya yakın bir artış olacak. Ayrıca emekli aylıklarında da 800 liraya yakın bir artış olacağı belirtiliyor.

2023’TE BAŞLAYACAK

Ocak 2023 yılından itibaren  ek gösterge ile ilgili yapılacak çalışmanın yürürlüğe gireceği kaydedildi. TBMM’ye sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi kapsamında öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanacakları tarih 15 Ocak 2023 olarak belirlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...