Tgrt Haber
08 Ocak 2022 12:18

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!

3600 ek gösterge de son dakika gelişmesi! Milyonlarca memurun merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 3600 ek gösterge ile ilgili yeni bir çalışmaya gidilirken birçok kişiyi ilgilendiren konuyla alakalı "3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? 3600 ek gösterge kimlere verilecek? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge ile maaşlar ne kadar artacak?" gibi kritik sorular tekrar gündeme geldi. Yapılan flaş açıklama sonrasında milyonlarca memurun merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!
3600 ek gösterge,çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı,yasa tasarısı,emekli maaşı,maaş

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika haberine göre tüm memurları sevindirecek bir gelişme yaşandı. 3600 ek gösterge sadece dört meslek grubunu kapsıyorken Mayıs ayına kadar Meclis’e getirilmesi planlanan taslağa göre tüm memurları sevindirecek bir düzenlemeye gidildi. Peki yaşanan bu son gelişme sonrasında 3600 ek gösterge kimleri ne kadar etkileyecek ve maaşa etkisi ne olacak? İşte tüm memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge gelişmesinde yaşanan son dakika gelişmeleri…

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde kullanılan uygulanan bir hesaplama metodudur. Memur maaşlarını hesaplama metodu olarak uygulanan ek gösterge rakamları, unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla maaş ve ikramiye alabiliyor.

Memuriyet hayatında 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik söz konusu oluyor.

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında belirleyici unsurlardan biridir. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etki emeklilik ikramiyesinde ve emekli maaşında görülüyor.

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

3600 ek gösterge için tarih verildi! Merakla beklenen 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden memurların genelini kapsayacak yeni düzenleme sevindirirken ne zaman çıkacağı ise şimdiden araştırılıyor. Uzun zamandır kamu çalışanlarının en çok talep ettiği konulardan biri olan ancak yapılacak düzenlemenin dengeleri bozmasından endişe edilen 3600 gösterge kapsamına gireceklere ilişkin maaş ve kademe düzenlemesi, kapsamlı bir çalışmayla start aldı. Kapsamlı bir düzenlemeyle kamu çalışanlarının tümünü ilgilendirecek çalışma, ‘çerçeve yasa’ şeklinde yapılacak ve çok sayıdaki meslek grubundaki kademeleri değiştirecek. Maaş artışı ve kıdeme göre denge getirilecek.

Tüm memurları kapsayan çerçeve yasa şeklinde düzenlenecek olan tasarı, Çalışma Bakanlığı’nda yürütülecek olan toplantılar, mayıs ayına kadar sürecek ve aynı dönemde TBMM’ye sevk edilecek. Çalışmanın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile mayıs ayında TBMM gündemine taşınması planlanıyor.

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

3600 ek gösterge normalde polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler olmak üzere dört meslek grubunu kapsıyordu. Ancak yaşanan son dakika gelişmesine göre, devlette yönetici pozisyonundaki memurların göstergelerinin de artırılması da söz konusu.

Yapılan son çalışmaya göre 3600 ek göstergede kapsam genişlemesine gidildiği gündemde. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yalnızca polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler değil diğer devlet memurları da ek göstergeden yararlanacak. Ayrıca tüm devlet memurlarında gösterge artışına gidilip gidilmeyeceği konusunda bir etki analizi çalışması yapıldığı belirtiliyor. Taslağın mayıs ayına kadar Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Erdoğan’ın açıklamasının ardından 3600 ek göstergede gidilen yeni düzenlemeyle ilgili çalışmalara hız verildiğini bildirdi. Taslakla personelin göstergesi 3600’e çıktığında bir üst görevdeki memurun göstergesinin de 4200’e yükseltileceği ifade ediliyor. Bu şekilde sırayla tüm kademelerde göstergeler artmış olacak.

Tüm memurları sevindirecek olan gelişmede Mayıs ayına kadar Meclis'e getirilmesi planlanan 3600 ek gösterge taslağı diğer memurları da etkileyecek. Bir personelin göstergesi 3600’e çıkınca, üst görevdeki memurun göstergesi de 4200’e yükseltilecek. Şu an 9000 olan en yüksek gösterge de 9600'e çekilebilir. Böylece 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600’e çıkacak.

Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzenleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek. Böylece memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Bu da hem görev ücretine hem de emekli maaşına olumlu yansıyacak. Ayrıca yeni gösterge ile kamuda yükselmenin önü de açılmış olacak.

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!

3600 EK GÖSTERGE İLE MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

3600 ek göstergede yapılan yeni düzenlemeyle tüm memurları kapsamasının nedeni olarak, çalışanlar arasında ücret ve kıdem dengesinin bozulmaması ve eşitsizliğin giderilmesi olarak gösteriliyor. Parti kurmaylarının yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmesi şöyle: “Şöyle ki; 3600 gösterge alacak bir personelin çalıştığı kurumda daire başkanının göstergesinin de değişmesi gerekecek. Her ikisini de 3600 yapamazsınız.

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!

"HER KADEMEDE GÖSTERGELER ARTMIŞ OLACAK"

"Diyelim ki; öğretmene 3600 gösterge veriyorsanız, daire başkanını 3600 göstergede bırakamazsınız. Bu durumda, daire başkanını 4200 gösterge yapacaksınız.

Böylece son gösterge 9 binden 9600’e çıkacak. Her kademede göstergeler artmış olacak. Böylece, TSK personeli ile sivil bürokrasi arasındaki gösterge eşitsizliği de giderilmiş olacak."

9.600'E ÇIKABİLECEK

"3600 gösterge ile birlikte memurlar ve daire başkanlarının maaşları eşitlenmesi tartışmalara neden olmuştu. Memura 3600 ek gösterge verildiğinde daire başkanları ve üstündeki görevlerin göstergeleri ise makama göre kademeli olarak artarak 9 bin 600'e kadar çıkacak.

Örneğin; Memura 3600 veriliyorsa daire başkanının ek göstergesi 4 bin 200'e çıkarılacak. Genel müdürden en üst düzey devlet memuruna kadar bir piramit oluşturulacak.

Yapılacak düzenleme ile devlet kurumlarına göre bürokraside ortaya çıkan farklılıkların yanı sıra asker-sivil bürokrasi arasındaki ayrıma da son verilmesi planlanıyor."

“Öğretmenin göstergesini 3600’e çıkarınca daire başkanı ile aynı göstergeden maaş almaya başlayacak. Bu durumda daire başkanının göstergesini de yükseltmek zorundasınız. Hakkaniyet bunu gerektirir. Bu şekilde bir sistem kurulması öngörülüyor” değerlendirmesini yaptı. Şu anda en yüksek gösterge 9000 olarak hesaplanıyor. Yapılacak çalışma ile en yüksek göstergenin 9600’e çıkarılabileceği belirtilirken AK Parti kurmayları, böylece TSK personeli ile devlet memurları arasında uzun zamandır tartışma konusu olan gösterge eşitsizliğinin giderilmesinin amaçlandığını kaydetti.

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak, maaşlar ne kadar artacak? Son dakika haberiyle kapsam genişlemesine gidildi!

EMEKLİ AYLIĞI VE İKRAMİYELER ARTACAK

Ek gösterge için düzenlemeye gidilirken yeni çerçeve yasa tasarısının hayata geçmesi durumunda 3600 ek göstergeden emekli olacakların bugüne oranla emekli ikramiyelerinde 25 bin liraya yakın bir artış olacak. Ayrıca emekli aylıklarında da 800 liraya yakın bir artış olacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...