Tgrt Haber
06 Haziran 2022 18:29 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 20:19

Memurlara 3600 ek göstergede detaylar netleşti: İşte kalem kalem memur ve emekli maaşlarındaki artış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği müjdeyi verdi. 3600 Ek Gösterge'de 600 puanlık artış yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenlemenin yıl başından itibaren geçerli olacağını belirtti. Böylece memur emeklisinin maaşı 1234 ila 1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 ila 50 bin 150 TL arasında artacak.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Memurlara 3600 ek göstergede detaylar netleşti: İşte kalem kalem memur ve emekli maaşlarındaki artış
ek gösterge,memur,maaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından memur ve memur emeklilerinin yakından takip ettiği 3600 ek gösterge müjdesine ilişkin ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı. Memurların ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını ve Meclis'in takdirine sunacak aşamaya getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; öğretmen, polis, sağlık personeli ve din görevlilerine verdikleri ek gösterge sözünü tuttuklarını ve memurların ek göstergelerini 3600'e çıkardıklarını duyurdu.

TÜM MEMURLAR ARTIŞTAN YARARLANACAK

Ancak sadece bu kesimler için yapılacak bir ek gösterge artışının, memurlar arasında adaletsizliğe yol açacağını ve hiyerarşik dengeyi de bozacağını gördüklerini aktaran Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Bunun için şartlarımızı zorlama pahasına kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık. Yardımcı hizmetler sınıfındakiler de dahil, ülkemizdeki 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı, önümüzdeki yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır.

Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte birinci dereceye gelmiş olma şartıyla söz verdiğimiz tüm meslek gruplarındaki hak sahipleri hemen 3 bin 600 ek göstergeye yükseltilecektir. Bunun yanında genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü ve ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin ek göstergeleri de 2 bin 200'den 3 bine çıkartılacaktır.

EMEKLİ AYLIĞI VE İKRAMİYESİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Ek gösterge düzenlemesi, memurlarımızın mevcut maaşlarında küçük de olsa bir artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor. Somut örnek verecek olursak, ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı 1234 lira ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 lira ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır.

Mevcut maaşlara göre hesaplanan bu tutarlar, düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşındaki rakamlara göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir. Yapılan artışlar elbette halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır."

Erdoğan, mülki idari amirleri başta olmak üzere yaptıkları iş ile özlük hakları arasındaki makas açılan kamu görevlileriyle ilgili iyileştirici bir düzenlemeyi de bu kapsamda gerçekleştireceklerini açıklayarak, ek gösterge düzenlemesinin memurlara, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Türkiye gazisi Yemliha inci 7 Haziran 2022 00:51

Selam olsun vatanımın reisine Seninle gurur duyuyoruz????????????????????????????????????????

Kaan 6 Haziran 2022 19:56

O sandık nasılsa gelecek hakkı yenilen gelir uzm. Mali hizmetler uzm. SGK denetmeni gibi genel idare (h) sınıfi memurlari hakkını demek ki güzel yoldan vermeyeceksiniz anlaşıldı.

Sonraki Haber Yükleniyor...