Tgrt Haber
17 Ocak 2022 09:58

Maaşlar en az 1150 lira artacak, hem emekli gülecek hem çalışan! İşte 3600 ek göstergenin detayları

Milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi en geç haziranda Meclis’e gelecek. Yeni düzenlemeyle kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış olacak. Kıdemler arasındaki ücret dengesizliği giderilecek. Hizmet süresi 25 yıl olan polis, öğretmen, din görevlisinin emekli aylığındaki artış yeni düzenlemeyle en az 1150 lira, emekli ikramiyesi ise yaklaşık 37 bin lira artacak.

Maaşlar en az 1150 lira artacak, hem emekli gülecek hem çalışan! İşte 3600 ek göstergenin detayları
3600 ek gösterge,,emekli aylığı,,emekli ikramiyesi,,vedat bilgin,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesinin en geç Mayıs-Haziran ayında TBMM’ye geleceğini açıklamıştı. Yeni düzenlemeyle birlikte kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış olacak, kıdemler arasındaki ücret dengesizliği giderilecek. Genel müdür yardımcısı, daire başkanı gibi yöneticilerin altındaki personelden düşük ücret alarak emeklilikte de maaşlarında büyük oranda azalma yaşanmasının önüne geçilecek.

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, 3600 ek gösterge düzenlemesiyle hizmet süresi 25 yıl olan polis, öğretmen, din görevlisinin emekli ikramiyesindeki artış yaklaşık 37 bin lira, emekli aylığı ise en az 1150 lira artacak.

Milyonlarca memuru etkileyecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tarafından tamamlandı. Başta Memur-Sen olmak üzere taraflarla tamamlanan ek gösterge düzenlemesi üzerine değerlendirme yapılacak. Düzenlemenin bütün meslek gruplarını kapsaması yönünde sendika tarafından bir çalışma yürütülüyor.

3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, devletin fonksiyonel olması açısından kamu çalışanları arasındaki statü farkını koruyan kapsamlı ve adil bir düzenleme olacağını söyledi.

Çalışanların emeklilikte büyük bir ücret kaybına uğradığına dikkat çeken Bakan Bilgin, "Çalışan ile emekli arasında ücret kaybı çok yüksek, 3600 ek gösterge bunu giderecek bir düzenleme olacak" diye konuştu.

MESLEK GRUPLARI GENİŞLEYECEK

İkramiye, maaş ve emekli aylıklarında yüzde 25 ila 30 artış sağlaması beklenen yeni düzenleme, polis, hemşire, öğretmen, din görevlileri ile birlikte idari kadro ve yardımcı hizmetler sınıflarını da kapsayacak. Emekli ikramiyeleri ve aylıkları 2200’ün altı, 2200 ve 300 ek göstergeye göre hesaplanan memurlardan ek göstergesi 3600’e yükselecek olanların toplam sayının yüzde 90’ının oluşturduğu belirtiliyor. Müfettişler, daire başkanları, şube müdürleri, genel müdür yardımcıları, uzmanlar başta olmak üzere idari kadro ve kariyer mesleklerine yönelik düzenleme yapılacak.

Sendikalar, daha üst göstergeden yararlananlar hariç olmak üzere ek göstergelerin eşit oranda unvan, kadro, sınıf ayrım gözetmeden 3600’e yükseltilmesini talep ediyor. Birinci derece kadro/aylık derecesi ile müdür ve şube müdürü kadrosunda görev yapan yükseköğrenim mezunu devlet memurları en çok 2200 ek göstergeden yararlanabiliyor.

EK GÖSTERGE CETVELİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Ek gösterge düzenlemesi milyonlarca memurun kazancını belirleyecek. Ek gösterge düzenlemesi uygulamaya geçtiğinde hemşire, polis, öğretmen ve diğer kamu çalışanlarının ek gösterge cetvelinde düzenlemeye gidilecek. İkramiye, emekli maaşı artışıyla birlikte kamuda yükselmenin önü de açılacak.

ÖĞRETMEN, POLİS, HEMŞİRE MAAŞLARI

Şu anki sistemde dört yıllık üniversite mezunu olan polis, öğretmen 3000 ek göstergeye tabi bulunurken, hemşireler ise 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. 25 yıl hizmet veren bir memurun emekli maaşı yaklaşık yaklaşık 1150 lira yükselecek, ikramiyesi ise 37 bin lira yükselecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...