Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2022 12:01

Son dakika: Bakan Bilgin açıkladı: 3600 ek göstergede net tarih belli oldu, Meclis'e geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların beklediği 3600 ek gösterge konusunda takvimin netleştiğini açıkladı. "Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz" diyen Bilgin, teklifin Mayıs ayında Meclis'e sunulacağını belirtti. Bilgin'in gündeminde asgari geçim indirimi de vardı.

Son dakika: Bakan Bilgin açıkladı: 3600 ek göstergede net tarih belli oldu, Meclis'e geliyor
3600 ek gösterge,asgari geçim indirimi,agi,vedat bilgin,ek zam

3600 ek göstergenin takvimi belli oldu. Kurumlarla yapılan teknik görüşmelerde sona yaklaşıldı. Teklifin Mayıs ayında Meclis’e sunulması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 3600 ek gösterge Bakan Bilgin’in gündemindeydi.

3600 EK GÖSTERGE MAYIS AYINDA MECLİS'TE

Adalet duygusunu zedelemeyecek bir 3600 ek düzenlemesinin yapılacağını vurgulayan Bakan Bilgin, "Statüleri yeniden adil bir şekilde çalışıyoruz. Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz. Statüler arasındaki farklılaşmayı koruyan ek göstergeler koyabiliriz. Meclis'ten çıktıktan sonra yürürlüğe girecek" dedi.

AGİ KESİNTİSİ HUKUKA UYGUN DEĞİL

İşverenlerin yaptığı asgari geçim indirimi kesintisinin de hukuka uygun olmadığını söyleyen Bakan Bilgin, kanunun gayet açık olduğunu söyledi. Yapılan hesaplamaların yanlış olduğunu belirten Bakan Bilgin, "Ücretler geriye gidemez" dedi.

KAMU İŞÇİSİNE YEŞİL IŞIK

Bakan Bilgin ayrıca, kamu işçilerine ek zam için yeşil ışık yaktı. Yüzde 2.5'luk farkın günü geldiği zaman karara bağlanacağını belirtti.

Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili devletin fonksiyonel olması açısından kamu çalışanları arasındaki statü farkını koruyan kapsamlı ve adil bir düzenleme olacağını söylemişti.  Bakan Bilgin, çalışanların emekli olduklarında ücretlerinde büyük bir kayıp yaşadığına dikkat çekerek “3600 ek gösterge bunu giderecek bir düzenleme olacak" demişti.

Son dakika: Bakan Bilgin açıkladı: 3600 ek göstergede net tarih belli oldu, Meclis'e geliyor

EK GÖSTERGEDEN KİMLER FAYDALANACAK

Ek göstergeden ilk etapta öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin yararlanacağı açıklanmıştı. Ancak Bakanlığın yaptığı çalışmada devlette yönetici pozisyonun olan memurlarının göstergelerinin de artırılması gündeme geldi. Ayrıca tüm devlet memurlarında gösterge artışına gidilip gidilmeyeceği konusunda bir etki analizi çalışması yapıldığı belirtiliyor. Personelin göstergesi taslakla 3600’e çıktığında bir üst kademedeki memurun göstergesinin de 4200’e yükseltileceği ifade ediliyor. Tüm kademelerdeki göstergeler bu şekilde sırayla artmış olacak.

MESLEK GRUPLARI GENİŞLEYECEK

Yeni düzenlemenin maaş, ikramiye ve emekli aylıklarında yüzde 25 ile 30 arasında artış sağlaması bekleniyor. Gösterge öğretmen, hemşire, polis, din görevlileri ile beraber yardımcı hizmetler ve idari kadro sınıflarını da kapsayacak. Müfettişler, daire başkanları, şube müdürleri, genel müdür yardımcıları, uzmanlar başta olmak üzere idari kadro ve kariyer mesleklerine yönelik düzenleme yapılacak.

EK GÖSTERGE CETVELİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Ek gösterge düzenlemesi milyonlarca memurun kazancını belirleyecek. Ek gösterge düzenlemesi uygulamaya geçtiğinde hemşire, polis, öğretmen ve diğer kamu çalışanlarının ek gösterge cetvelinde düzenlemeye gidilecek. İkramiye, emekli maaşı artışıyla birlikte kamuda yükselmenin önü de açılacak.

ÖĞRETMEN, POLİS, HEMŞİRE MAAŞLARI

Şu anki sistemde dört yıllık üniversite mezunu olan polis, öğretmen 3000 ek göstergeye tabi bulunurken, hemşireler ise 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. 25 yıl hizmet veren bir memurun emekli maaşı yaklaşık yaklaşık 1150 lira yükselecek, ikramiyesi ise 37 bin lira yükselecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...