Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 15:41

3'üncü köprünün Çinlilere satış görüşmesi askıya alındı

İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Çinlilere satışı, tarafların görüş ayrılıkları sebebiyle askıya alındığı bildirildi.

3'üncü köprünün Çinlilere satış görüşmesi askıya alındı
İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü,,3. köprü

İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027 yılına kadar işletme hakkını elinde bulunduran IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

China Merchants Group iştiraki China Merchants Expressway Network & Technology Holdings beş farklı yatırımcıyla birlikte köprünün yüzde 51’ini yaklaşık 689 milyon dolara satın almak için 2019’dan bu yana görüşme yürütüyordu.

REFİNANSMAN DÜĞÜMÜ

Bloomberg’te yer alan habere göre, görüşmelerde düğümün çözülmesi köprünün finansmanı için 2013’te kullanılan kredinin 1,6 milyar dolarlık kısmının refinansmanında anlaşılmasına bağlı olacak. Industrial & Commercial Bank of China, Bank of China ve China Merchants Bank’ın da aralarında bulunduğu bankalar tarafından desteklenmesi planlanan refinansmanın nihai şartlarında anlaşmazlıklar bulunuyor.

3'üncü köprünün Çinlilere satış görüşmesi askıya alındı

IC Yatırım, Çinli yatırımcılar tarafından yapılan ve refinansmanın tamamlanmasına kadar satın alma bedelinin emanet bir hesaba aktarılması teklifini reddetti. Kaynaklara göre görüşmelerin devam edip etmeyeceği belli değil.

IC Yatırım, China Merchants Group ve iştiraki China Merchants Expressway Network & Technology Holdings konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

GÖRÜŞMELERE SALGIN ENGELİ

1,4 kilometrelik Yavuz Sultan Selim köprüsü ve bağlantı yolları 2016’dan bu yana faal durumda. Köprüyü inşa eden İtalyan Astaldi yaşadığı finansal darboğaz sebebiyle hisselerini IC Yatırım’a satmıştı.

IC Yatırım Holding ve Çinli yatırım grubunun Yavuz Sultan Selim Köprüsü için bankalarla yürüttüğü görüşmeler koronavirüs salgını sebebiyle de gecikme yaşamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...