Tgrt Haber
23 Eylül 2019 14:30

43 bin İngiliz turist panikte! Antalya Havalimanı'nda kuyruk oluştu

İngiltere'nin en büyük seyahat acentesi olan Thomas Cook'un dün gece iflas bayrağını çekmesiyle birlikte Türkiye’de bulunan yaklaşık 43 bin İngiliz turist panik yaşadı. İflas eden şirkete ait yolcular, Antalya Havalimanı Dışhatlar 2 terminali önünde uzun kuyruklar oluşturdu

43 bin İngiliz turist panikte! Antalya Havalimanı'nda kuyruk oluştu
ingiliz turist,,thomas cock,,antalya,

Dünyanın birçok ülkesine İngiliz turistlerin seyahatini sağlayan dünyanın en eski seyahat acentesi Thomas Cook dün gece battığını açıkladı. Dünya devi şirketin batmasıyla birlikte Türkiye’de bulunan yaklaşık 43 bin İngiliz turist ise ne yapacağını şaşırdı. Özellikle İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir’de tatil yapan turistler ise geldikleri Thomas Cook yetkililerine ulaşmaya çalıştı.

Resmi duyuru yapıldı

Thomas Cook resmi sitesinden yurt dışında olan turistlere yazılı bir açıklama yapılarak, “Thomas Cook, grubundaki tüm İngiltere şirketlerinin Thomas Cook Havayolları dahil olmak üzere ticaretten vazgeçtiğini onayladı. Sonuç olarak, bu şirketler tarafından sağlanan tüm tatil ve uçuşların iptal edildiğini ve artık çalışmadıklarını size bildirmekten dolayı üzgünüz. Tüm Thomas Cook'un perakende mağazaları da kapandı. Hükümet ve Sivil Havacılık İdaresi, 23 Eylül 2019 ve 6 Ekim 2019 tarihleri arasında Birleşik Krallık'a Thomas Cook ile geri dönmeleri nedeniyle yolcuları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapmak için birlikte çalışıyorlar. Thomas Cook Airlines ile İngiltere'deki bir havalimanından yola çıkıyorsanız, uçağınız çalışmayacağından ve seyahat edemeyeceğiniz için lütfen İngiltere havalimanınıza gitmeyin. Şu anda yurt dışındaysanız ve uçağınız Thomas Cook ile olsaydı, sizi İngiltere'ye döndürmek için yeni uçuşlar sağlıyoruz. Bu ülkeye geri dönüş uçuşları sadece iki hafta boyunca devam edecek (6 Ekim 2019 tarihine kadar). Bu tarihten sonra kendi seyahat düzenlemelerinizi yapmanız gerekecektir. Az sayıda konumdan, yolcuların kendi dönüş uçuşlarını rezerve etmeleri gerekecektir" ifadelerine yer verildi.

Oteller zarar görecek

Thomas Cook Türkiye’ye gönderdiği birçok İngiliz turistin parasını otellere ödemezken, İngiliz turistlerin sigorta şirketleri tarafından ülkelerine gönderileceği öğrenildi. İflas eden şirketin dünyadaki otellere borcu ise milyon dolarları aştı. Bunun için İngiliz hükümetinin bir iflas komisyonu kuracağı ve ilk önce iç borçlarını daha sonra Avrupa’ya olan borçlarını en son ise Ortadoğu ülkelerine ve Asya ülkelerine olan borçları ödeyecekleri ileri sürüldü. Turizmciler ise şimdiye kadar batan birçok seyahat acentesinin borçlarını ödemediğini, özellikle yurt dışı bağlantılı iflas eden acentelerin Türk otellerini mağdur ettiğini kaydetti.
Thomas Cook'un iflas etmesi üzerine Bodrum'daki turizmcilerin bugün akşam saatlerinde durum değerlendirmesi ve izleyecekleri yol haritasını belirlemek için toplantı yapacakları öğrenildi.

Havalimanında izdiham

Diğer yandan Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2 Terminali’nde de hareketli saatler yaşanıyor. Yurt dışından Antalya’ya söz konusu seyahat şirketine ait uçakla gelen tatilciler, firmaya ait yazıhane önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Firma yetkililerinin, tatil için gelen yolcuları otellere yönlendirdiği belirtildi. Tatil için geldikleri Antalya’da saatlerdir bavullarıyla bekleyen yolculardan bazılarının yorularak yerlere oturduğu gözlendi. Alman bir yolcu, hiçbir şeyin yolunda gitmediğini insanların saatlerdir beklediğini ifade etti. "Tekrar evine dönmek istiyorsun ama hangi parayla" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Yurt dışına çıkış yapacak yolcuların ise İngiltere'den gönderilen farklı uçaklarla mağduriyetlerinin giderilmeye çalışıldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...