Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2015 05:21

43 bin kamu işçisine zam müjdesi

43 bin kamu işçisine 50, 75 ve 100 lira seyyanen zam müjdesi geldi. Bu yıl için yüzde 11.3'lük zam alan işçilere ayrıca 2014 ve 2015'te bir defa 500 liralık 'denge ödeneği' verilecek

43 bin kamu işçisine zam müjdesi
zam, müjde,

Hak-İş Konfederasyonu'nun örgütlü olduğu 13 işletmede, 43 bin işçiyi ilgilendiren "Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü" imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki yılda bir imzalanan bu sözleşmelerde, 2015'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ay için 5'lik ücret artışının yapıldığını söyledi. Böylece işçiler toplamda yüzde 11.3'lük ücret zammı aldı. Aylık brüt çıplak ücretleri 2 bin 150 liranın altında olanlara 100, 2 bin 150 ila 2 bin 250 lira arasındakilere 75 lira, 2 bin 250 ile 2 bin 350 lira arasında olanlara ise seyyanen 50 liralık artış yapıldı. Ayrıca 2015 ve 2016'da yılda bir defa olmak üzere tüm işçilere 'denge ödeneği' adı altında 500 liralık bir ödeme yapılacak.

ENFLASYON FARKI
2016'nın ilk 6 ayı için Orta Vadeli Program'da öngörülen yüzde 3'lük artışların sağlanacağını bildiren Çelik, "Bu dönemlerde gerçekleşecek olan enflasyon farklarının da ilave edileceğini vurgulamak istiyorum" dedi. Çelik, Hak-İş'e bağlı Öz Orman-İş Sendikası'nın yaşadığı işverenişçi sendikası arasındaki sorunların da çözüldüğü bilgisini verdi. Geçmiş dönemlere ait işçiden geri ödemesiyle ilgili talep edilen bazı ödeme ve ücretlerin dondurulduğunu vurgulayan Çelik, işçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması konusunda mutabakat sağlandığını kaydetti. Bakan Çelik, Öz Gıda-İş bünyesinde Çay-Kur ve Et Balık'ta ilave bazı iyileştirmelerle ilgili değerlendirme yaptıklarını ve işletme sözleşmelerinde iyileştirmelerin dikkate alınacağını belirtti.

BAŞARILI BİR SÖZLEŞME OLDU
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise konfederasyona üye 43 bin kişiyi ilgilendiren sözleşmenin önemli olduğunu ifade etti. Karşılıklı müzakere yoluyla toplu iş sözleşmesi ortaya çıkarmayı, çalışma hayatı için başarı olarak nitelendirdiklerini belirten Arslan, "Türkiye'nin içinden geçtiği durumu ve elde ettiklerimizi dikkate alırsak 'olumlu bir toplu iş sözleşmesi' oldu" dedi.

"SAYIN ÇELİK'LE ÇALIŞMAK İSTERİZ"
Bakan Çelik'le son sözleşmeyi imzaladıklarını ifade eden Mahmut Arslan, "Sayın Bakan için bundan sonra hatırlayacağı en son toplu iş sözleşmesi Hak-İş ile imzaladığı çerçeve protokol olacaktır. Bu da bizim için tarihi öneme sahip. Hep hatırlayacağız. Biz Faruk Çelik'i hep özel bir şekilde anacağız. Kendisiyle bundan sonra da beraber çalışmayı arzu ederiz. Sayın bakanımız siyasette ve bundan sonraki görevinde bir ara verecekse biz kendisiyle çalışmayı teklif ediyoruz" dedi. Arslan'ın konuşması üzerine Bakan Çelik esprili bir dille "Ben bir sendika kurmayı düşünüyorum" karşılığını verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...