Tgrt Haber
20 Eylül 2015 11:42

5 bine yakın korucu alınacak

İçişleri Bakanı Altınok, 'Başbakanımız Davutoğlu'nun talimatlarıyla Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizde boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz' dedi.

5 bine yakın korucu alınacak
kadro,

İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizdeki koruculuk sisteminde daha etkin noktaya gelebilme adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz. 22 vilayetimizde 5 bine yakın yeni, daha genç kardeşimizi, emeklilik nedeniyle boşalan korucu kadrolarında istihdam edeceğiz. Bunun da müjdesini Güneydoğu'da o kadroların açılmasını sabırsızlıkla bekleyen, korucu olmayı arzu eden çok değerli kardeşlerimize müjde olarak vermek istiyorum" dedi.
47 bin korucu görevde
2014 yılının şubat ayı rakamlarına göre 47 bin 800 maaşlı korucu ve 25 bin gönüllü korucu bulunuyor. 20 bin korucu ise meslekten emekli olmuş durumda.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...