Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 10:02

540 milyar metreküp doğalgaz için ilk adım

Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gaza ilişkin olarak ilk gaz yakma töreni bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla yapılacak.

540 milyar metreküp doğalgaz için ilk adım
doğalgaz,enerji,fatih sondaj gemisi

Hidrokarbon arama çalışmalarına yüksek teknolojili gemilerle ara vermeden devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği yeni enerji kaynakları için çalışmalara başlayan Türkiye, Karadeniz keşfedilen dev rezervde ilk adımı bugün atacak.

 

Toplam 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi için gaz yakma töreni bugün gerçekleşecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Sakarya Sahası Gaz Yakma Töreni" programına Fatih Sondaj Gemisi'nden canlı bağlantıyla bu akşam katılacak. 

Daha önce de 2020 Ağustos ayında Sakarya Gaz Sahası'nda Tuna-1 Kuyusu'nda 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfedilmişti.

KAYNAK ÇEŞİTLENDİRME 1 MİLYAR DOLAR TASARRUF SAĞLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de çeşitli sahalardaki gaz keşiflerinin işletilmesinde uluslar arası işbirliğine açık olduklarını açıkladıklarını hatırlatarak, “Uygun standartlarda bizim ihtiyaçlarımızı karşılayan yerli ve yabancı şirketlerle çalışabiliriz” demişti. Öte yandan Bakan Dönmez enerjide kaynak çeşitlendirmenin 1 milyar dolarlık tasarruf getirdiğini bildirmişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...