Tgrt Haber
06 Aralık 2021 10:24

6 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar fiyatının gözü yeni rekorda!

Dolar fiyatı haftanın ilk gününde yükselişini sürdürüyor. Tarihi zirvesini yenileyen dolar geçtiğimiz hafta 14 TL sınırından döndü. Peki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? Dolar kaç TL? 6 Aralık euro ne kadar?

6 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar fiyatının gözü yeni rekorda!
merkez bankası,,faiz,,dolar,,euro,

Geçtiğimiz hafta dolar Merkez Bankası faiz indirimi kararının devam edeceği sinyallerinin ardından 13,96 TL sınırına dayandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 14 TL sınırına dayanan dolar fiyatına ‘’Dövize ikinci kez doğrudan müdahale edilmektedir’’ müdahale etti. 
MB son olarak 1 Aralık tarihinde 1 milyon dolar döviz müdahalesi yapmıştı. İşte Merkez Bankası faiz kararı toplantısı öncesi dolar fiyatı hakkında bilmeniz gerekenler. 

6 ARALIK DOLAR KAÇ TL? 

Dolar/TL geçen hafta 13,96 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Çarşamba günü ''Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir'' açıklamasının ardından kısa süreliğine 12 TL’nin altına indi. Ancak kasım ayı enflasyon verisi sonrasında 13,89 seviyesine kadar yükselmesi nedeniyle Merkez Bankası kurdaki bu yükselişlere son vermek için ikinci kez piyasaya müdahale ettiğini açıkladı.

Dolar müdahale sonrasında düşüşe geçerek yüzde 1'den fazla değer kaybederek 13,51 seviyesine geriledi. Peki bugün dolar kaç TL? 

6 Aralık Pazartesi dolar 13,81 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

6 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar fiyatının gözü yeni rekorda!

EURO KAÇ TL?

Geçen hafta dolar yüzde 10,85, euro yüzde 10,69 değer kazandı.Tüm zamanların en düşük seviyelerine gerileyen TL'nin bu yıl dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 45'e ulaştı. Euro haftanın ilk işlem görünce 15,61 TL’den alıcı buluyor.

MERKEZ BANKASI PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TBMB) eylül ayından bu yana faiz indirimi kararı uyguluyor. Kasım ayında politika faizini 100 baz puan indirim yaparak yüzde 16’da yüzde 15’e düşürdü. Dolar fiyatı yükselişini sürdürürken vatandaşlar ve yatırımcılar ''Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman?'' sorularına odaklandı. Yılın son Para Politikası Kurulu toplantısı da 16 Aralık Perşembe gerçekleştirilecek. Toplantının ardından Merkez Bankası faiz kararı belli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...